2 vriendinnen met een verschillende lichaamsbouw fotograferen zichzelf met dezelfde bikini en bewijzen dat schoonheid geen maat kent

Janine image
door Janine

23 Juni 2020

2 vriendinnen met een verschillende lichaamsbouw fotograferen zichzelf met dezelfde bikini en bewijzen dat schoonheid geen maat kent
Advertisement

Wie zei dat je een perfecte lichaamsbouw moet hebben om een ​​bikini te dragen? Maar vooral: wie bepaalt de kenmerken van een perfecte lichaamsbouw? Helaas bombardeert onze samenleving ons dagelijks met afbeeldingen en advertenties waarin de vrouwelijke figuur wordt verheven volgens bepaalde maatstaven - gemiddelde lengte, platte buik en "perfecte" lichaamsbouw. In zo'n context lijkt het dragen van een bikini op het strand een voorrecht voor slanke meisjes. Maar waarom? We hebben allemaal een heel verschillende bouw, maar we verdienen allemaal wat gezonde ontspanning op het strand zonder ons zorgen te hoeven maken over wat anderen denken! Twee vriendinnen, Denise Mercedes en Maria Castellanos, hebben besloten zich met dezelfde bikini te fotograferen om te laten zien dat hetzelfde identieke kledingstuk allebei goed staat, ondanks dat de twee een heel verschillende lichaamsbouw hebben.

via Instagram / mariacastellanos_ri

Mercedes draagt ​​maat 14 en haar lichaamsbouw doet volgens haar denken aan de vorm van een zandloper, terwijl Castellanos maat 2 draagt ​​en een atletischer lichaamsbouw heeft. Zoals Mercedes zei, is het doel van deze fotoshoot om te laten zien hoe in werkelijkheid twee mensen met een verschillende lichaamsbouw hetzelfde kledingstuk met stijl kunnen dragen. Beiden willen benadrukken dat hun maten geen invloed hebben op hun keuze om een ​​bikini te dragen of niet: niemand zou zich moeten schamen voor zijn lichaam en vormen.

Advertisement

Ondanks alles was het echter Catellanos die zich meer onzeker voelde over haar lichaam: "Ik ben degene die theoretisch het 'ideale lichaam voor de zomer' zou moeten hebben, maar ik voelde me toch erg onzeker. Het was Mercedes die me hielp om meer vertrouwen in mezelf te hebben.”

De waarheid is dat hoewel ze ons doen blijven geloven dat het voor het dragen van een bikini noodzakelijk is om een ​ "geschikt" lichaam te hebben, alle lichaamstypes geschikt zijn! Er is geen zogenaamd bikini-lichaam. Het fotografische project van Mercedes en Castellanos heeft tot doel deze vooroordelen op te heffen, in de hoop de vele meisjes die elke zomer, maar ook het hele jaar door, geremd worden in het dragen van bepaalde kleding, uit angst voor het oordeel van anderen, zekerheid te bieden.

Advertisement