Een abnormale poolkou in Tierra del Fuego doet zelfs de zee bevriezen: -20 °C is de waargenomen temperatuur

Janine image
door Janine

04 Juli 2020

Een abnormale poolkou in Tierra del Fuego doet zelfs de zee bevriezen: -20 °C is de waargenomen temperatuur
Advertisement

De pooltemperaturen die sinds juni 2020 de regio teisteren, zijn al jaren niet meer gezien in Tierra del Fuego en bereikten zelfs een waargenomen temperatuur van -20°C. Een echte recordkou voor de stad Rio Grande, die met sneeuw is bedekt bij -13,8°C: dit soort temperaturen zijn sinds 1996 niet meer waargenomen. De ongemakken voor de 100.000 inwoners van het district Fuegian waren niet gering en de gemeente heeft geprobeerd alle beschikbare middelen in te zetten om deze buitengewone noodsituatie het hoofd te bieden.

via Minutouno

Advertisement

Volgens de officiële statistieken van de National Weather Service dateert het meest extreme kouderecord uit 1984, toen op 19 juli -22,2°C werd gemeten.

Momenteel zijn in verschillende huizen in Rio Grande de leidingen bevroren, zijn auto's bedekt met ijs en zijn de verkeersproblemen dramatisch toegenomen.

Advertisement
Facebook / Red Climática Mundial

Facebook / Red Climática Mundial

Het slechte weer dat Tierra del Fuego teistert, heeft zelfs het water van de zee bevroren!

Hier is de video die verbazing heeft gewekt: de zee is bedekt met een deken van ijs!

#MarCongelado en #RíoGrande: La ola de #frío #polar generó que el mar en #RíoGrande llegara a la costa en forma de hielo. Video gentileza de Guillermo Dadario.

Pubblicato da lacontratapa.tdf su Domenica 28 giugno 2020

De opwarming van de aarde is waarschijnlijk de oorzaak van dit alles: terwijl in Tierra del Fuego de waargenomen temperaturen -20°C bereiken, bereiken ze in Siberië, waar de branden maar blijven doorgaan, 40°C; zelfs bij de poolcirkel zijn de temperaturen tegen alle verwachtingen zeer hoog. Zolang de mens ongestoord blijft handelen zonder zich zorgen te maken over de toekomst van zijn eigen planeet, zullen deze verschijnselen steeds vaker voorkomen.

Advertisement