Een abnormale poolkou in Tierra del Fuego doet zelfs de zee bevriezen: -20 °C is de waargenomen temperatuur - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een abnormale poolkou in Tierra del…
16 lelijke tuinen die elke groenliefhebber doet verbleken 15 oude foto's die laten zien hoe onze familieleden toen ze jong waren er “cooler” uitzagen dan wij

Een abnormale poolkou in Tierra del Fuego doet zelfs de zee bevriezen: -20 °C is de waargenomen temperatuur

Door Janine
2.394
Advertisement

De pooltemperaturen die sinds juni 2020 de regio teisteren, zijn al jaren niet meer gezien in Tierra del Fuego en bereikten zelfs een waargenomen temperatuur van -20°C. Een echte recordkou voor de stad Rio Grande, die met sneeuw is bedekt bij -13,8°C: dit soort temperaturen zijn sinds 1996 niet meer waargenomen. De ongemakken voor de 100.000 inwoners van het district Fuegian waren niet gering en de gemeente heeft geprobeerd alle beschikbare middelen in te zetten om deze buitengewone noodsituatie het hoofd te bieden.

via: Minutouno

Volgens de officiële statistieken van de National Weather Service dateert het meest extreme kouderecord uit 1984, toen op 19 juli -22,2°C werd gemeten.

Momenteel zijn in verschillende huizen in Rio Grande de leidingen bevroren, zijn auto's bedekt met ijs en zijn de verkeersproblemen dramatisch toegenomen.

Het slechte weer dat Tierra del Fuego teistert, heeft zelfs het water van de zee bevroren!

Advertisement

Hier is de video die verbazing heeft gewekt: de zee is bedekt met een deken van ijs!

#MarCongelado en #RíoGrande: La ola de #frío #polar generó que el mar en #RíoGrande llegara a la costa en forma de hielo. Video gentileza de Guillermo Dadario.

Pubblicato da lacontratapa.tdf su Domenica 28 giugno 2020

De opwarming van de aarde is waarschijnlijk de oorzaak van dit alles: terwijl in Tierra del Fuego de waargenomen temperaturen -20°C bereiken, bereiken ze in Siberië, waar de branden maar blijven doorgaan, 40°C; zelfs bij de poolcirkel zijn de temperaturen tegen alle verwachtingen zeer hoog. Zolang de mens ongestoord blijft handelen zonder zich zorgen te maken over de toekomst van zijn eigen planeet, zullen deze verschijnselen steeds vaker voorkomen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt