Dit meisje emigreerde naar de VS met weinig geld en door schoon te maken: vandaag leidt ze de NASA-missies - Curioctopus.nl
x
Dit meisje emigreerde naar de VS met…
13 extreem bizarre haute couture-kledingstukken laten zien hoe de ontwerper overdreef met zijn fantasie Een zeldzame regenboogslang werd gespot in de natuur: een veelkleurig en niet-agressief reptiel

Dit meisje emigreerde naar de VS met weinig geld en door schoon te maken: vandaag leidt ze de NASA-missies

09 Augustus 2020 • Door Janine
3.693
Advertisement

Soms leert het leven ons dat alles mogelijk is, zelfs de dingen waarvan we denken dat ze het meest onmogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een persoon wiens oorsprong uiterst bescheiden is en wiens bestemming al "geschreven" lijkt: het is niet gemakkelijk om een ​​toekomst te bedenken die succesvol is en radicaal anders is dan wat het heden al lijkt te hebben gepland.

Dit was echter niet het geval voor Diana Trujillo, een Colombiaanse vrouw die in 2000 op 17-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten emigreerde met slechts $300 in haar portemonnee maar met een duidelijke droom in haar hoofd: werken voor de ruimtevaartorganisatie NASA. Destijds sprak het meisje geen woord Engels en begon ze, om de kost te verdienen, huizen schoon te maken. Twintig jaar later veranderde haar lot van de ene op de andere dag.

via: La Opinion

De eerste jaren van haar verblijf in de VS waren voor Diana helemaal niet eenvoudig: ze had drie verschillende banen en met haar bescheiden salaris wilde ze Engels en ruimtevaartwetenschappen studeren. De jonge vrouw was gedwongen Colombia te verlaten vanwege een zeer moeilijke gezinssituatie en het was de bedoeling - zoals voor veel mensen die op zoek zijn naar geluk - om haar moeder te helpen vanuit de Verenigde Staten.

Een echte uitdaging, die Diana niet alleen wist te bereiken, maar ook betere resultaten leverde dan verwacht. Nadat ze zich had ingeschreven aan de Universiteit van Florida en een studiebeurs had gekregen, begon Trujillo uitstekende resultaten te verzamelen, totdat ze geïnteresseerd raakte in de ruimteprogramma's en activiteiten van de NASA. Met veel moeite slaagde ze erin om een ​​stage aan te vragen bij de NASA Academy en werd ze uitgekozen: ze was de eerste Spaanse immigrant die werd geselecteerd. Haar droom begon uit te komen.

Advertisement

Vanaf dat moment wist ze zich te laten gelden en perfectioneerde ze haar Engels met de dag, waarbij ze zich steeds minder onzeker voelde. Haar stage bij de NASA heeft zijn vruchten afgeworpen en Diana is uiteindelijk aangenomen door de ruimtevaartorganisatie, nadat ze ook verschillende rollen heeft vervuld voor bedrijven die daarmee verband houden. Haar positie en geschiedenis werden steeds bekender, totdat ze een van de belangrijkste persoonlijkheden werd bij de verkenning van de planeet Mars.

Aan het hoofd van de missie Curiosity, gerelateerd aan de beroemde Mars Rover die gewijd is aan reizen op de Rode Planeet, heeft Diana door de jaren heen veel successen en projecten verzameld. Ze was verantwoordelijk voor het ontwerp van een geavanceerde robotarm die materialen van het Marsoppervlak oppikt, aangebracht op het ruimtevaartuig. "Toen ik eenmaal had besloten wat ik in het leven wilde doen, geloofde ik er helemaal in - zei Trujillo in een interview - ik studeerde en werkte hard, volgens de Spaanse arbeidsethos".

Kortom: een heel mooi verhaal, dat van Diana, dat als voorbeeld dient voor vele andere mensen die, net als zij, groot dromen ondanks dat ze van bescheiden afkomst en uit moeilijke situaties komen. Het enige dat overblijft, is deze vasthoudende vrouw nog vele andere "ruimtelijke" doelen wensen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt