Drie mannen die schipbreuk leden op een onbewoond eiland werden gered dankzij een groot SOS-teken geschreven op het strand - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Drie mannen die schipbreuk leden op…
Een fotograaf heeft alle poëtische schoonheid van albino’s vereeuwigd in een reeks magische foto’s 15 volmaakte afbeeldingen die voldoen aan onze aangeboren behoefte aan perfectie

Drie mannen die schipbreuk leden op een onbewoond eiland werden gered dankzij een groot SOS-teken geschreven op het strand

Door Janine
1.044
Advertisement

Het verhaal dat we je gaan vertellen, lijkt uit een roman in Robinson Crusoe-stijl te komen. De moraal van het verhaal, is dat we kunnen zijn uitgerust met de meest geavanceerde technologie, maar in extreme situaties de oude methoden vaak van pas komen.

In feite hebben drie mannen schipbreuk geleden op een onbewoond eiland van Micronesië, zonder de mogelijkheid om gebruik te maken van de technologie. Om hun levens te redden werd er met geïmproviseerde middelen een grote hulpkreet in het zand geschreven. De boodschap was heel duidelijk: S.O.S.

foto: needpix

De officiële website van de Australian Defence Force meldt het incident: er wordt vermeld dat drie mannen verdwaald zijn op 29 juli 2020, nadat ze probeerden een afgelegen atol in de Stille Oceaan te bereiken, 45 kilometer verwijderd van het vertrekpunt. De geïmproviseerde zeelieden raakten echter verdwaald en waren al snel zonder brandstof.

Door de zeestroming verwijderden de drie mannen zich in totaal 190 kilometer van het startpunt, en leden schipbreuk op een onbewoond eiland. Degenen die op het vasteland op hen wachten, zouden vroeg of laat alarm slaan over hun afwezigheid bij de autoriteiten, maar hoe zouden ze worden geïndividueerd?

De drie vonden alleen veiligheid dankzij een enorm teken dat ze op het strand maakten: S.O.S. De Australische strijdkrachten gingen op zoek naar hen en troffen hen op 2 augustus in goede gezondheid aan.

Net als in een roman uit het verleden was het geen mobiele telefoon die de levens van deze ongelukkige schipbreukelingen redde, maar een duidelijk zichtbaar teken op het strand.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt