Een fotograaf dook vier jaar lang elke nacht om een ​​Europese bever onder het wateroppervlak te vereeuwigen

Janine image
door Janine

11 Oktober 2020

Een fotograaf dook vier jaar lang elke nacht om een ​​Europese bever onder het wateroppervlak te vereeuwigen
Advertisement

Om een ​​professionele fotograaf te zijn, heb je niet alleen veel talent nodig, maar ook veel geduld en een beetje waanzin en obsessie. Een explosieve mix die de Franse fotograaf Louis-Marie Preau heel goed kent, die letterlijk 4 jaar wachtte om een ​​onderwaterfoto te maken van een merkwaardig exemplaar van de Europese bever, een soort die in de Europese natie tot het begin van de 19e eeuw met uitsterven werd bedreigd maar die nu meer dan 14.000 exemplaren telt.

via BioGraphic

Advertisement
Louis-Marie Preau/BioGraphic

Louis-Marie Preau/BioGraphic

In de 19e eeuw was de Castor Fiber (Europese bever) praktisch gedecimeerd op Frans grondgebied, met het aantal bekende exemplaren van ongeveer 100 in het Rhônedal. In de daaropvolgende decennia tot op de dag van vandaag is de Europese bever echter teruggekeerd om het onderwater koninkrijk van de Franse natie te bewonen, dat vandaag meer dan 14.000 exemplaren herbergt dankzij de gezamenlijke inspanningen voor natuurbehoud. De fotograaf Louis-Marie Preau woont sinds zijn geboorte in het Loiredal en na 4 jaar inspanning en slapeloze nachten onder water doorgebracht te hebben, slaagde hij erin een Europese bever vast te leggen.

De foto van Preau, die 's nachts onder water is gemaakt dankzij een krachtige fotografische lens en een professionele snorkelset, toont een Europese bever die een tak met bladeren draagt ​​om waarschijnlijk met zijn gezin te “delen”. Een ogenschijnlijke banale foto, maar die in plaats daarvan vier jaren aan nachten onder water kostte.

Opmerkelijk veel geduld en vasthoudendheid die hun vruchten hebben afgeworpen, vind je niet?

Advertisement