Een jongen wordt 6 minuten lang achtervolgd door een poema: de video zorgt voor koude rillingen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een jongen wordt 6 minuten lang achtervolgd…
20 mensen die diep teleurgesteld waren nadat ze dingen hadden gekocht die totaal anders waren dan ze hadden verwacht Bij Tsjernobyl is een gigantische mot ontdekt: als hij vliegt lijkt het op een vogel

Een jongen wordt 6 minuten lang achtervolgd door een poema: de video zorgt voor koude rillingen

Door Janine
1.956
Advertisement

Ben je ooit in zulke kritieke en gevaarlijke situaties terechtgekomen dat je even het onaangename gevoel had dat je er niet zo gemakkelijk uit kon komen? Het leven is onvoorspelbaar en soms gebeurt dit, zelfs als we denken dat we veilig zijn en alles onder controle hebben.

De jonge wandelaar, hoofdrolspeler van de episode die we je gaan vertellen, weet er alles van. Kyle Burgess, zo heet hij, had nooit gedacht dat zijn wandeling in de natuur langs het wandelpad Slate Canyon in Utah zou veranderen in een enge filmscène.

We overdrijven niet: probeer je voor te stellen dat je een rustige wandeling in de bergen gaat maken en plotseling voor een van de gevaarlijkste situaties die je ooit hebt meegemaakt staat. Kyle ontmoette en filmde onderweg dieren: hij dacht dat het jonge rode lynxen waren, katachtigen die in dit gebied voorkomen. Toen de moeder echter uit de vegetatie tevoorschijn kwam, besefte hij dat hij het mis had.

Voor Kyle verscheen een vrouwtjes poema, beslist beschermend en boos over het binnendringen van de onbekende mens in haar leefgebied, en vooral in de buurt van haar jongen. Het was toen dat de excursie voor hem veranderde in een nachtmerrie.

Het wilde dier begon hem te volgen, met de duidelijke bedoeling hem aan te vallen. De jongen, overvallen door angst, begon een stap achteruit te doen en tegen het dier te schreeuwen, met de bedoeling haar bang te maken zodat ze weg zou lopen. "Ga weg, ik ben groot en eng!", "Ga terug naar je welpen, ik zweer dat ik hier nooit meer zal komen", schreeuwde hij, maar de vrouwtjes poema wilde haar mogelijke menselijke prooi niet laten gaan.

De achtervolging duurde 6 zeer lange minuten, waarin het dier duidelijk agressiever werd, gromde, siste en probeerde te springen op de arme ongelukkige wandelaar. "Ik wil niet dood!" schreeuwde Burgess, duidelijk in paniek. Een angst die de jongen echter goed onder controle wist te houden - ondanks het gevaar van de situatie - en een voldoende dosis kalmte en helderheid behield.

Advertisement

Kyle liep langzaam achteruit en probeerde het dier bang te maken door te doen alsof hij iets naar hem gooide. Kyle vermeed dat ze hem achterna zou rennen en uiteindelijk draaide de beschermende moeder zich om en verdween in de natuur. Alles liep dus goed af, ook al was de jongen duidelijk geschrokken en zal dit niet zo gemakkelijk vergeten. Het trotse dier, krachtig, beangstigend en fascinerend tegelijk, gaf een praktische demonstratie dat we met de natuur niet lichtzinnig om moeten gaan.

De video van de hele gebeurtenis ging snel viraal en Kyle kreeg zelfs complimenten van lokale medewerkers van de milieubescherming voor zijn voorbeeldige gedrag in die gevaarlijke omgeving. "Hij maakte veel lawaai, hij ging weg en rende niet weg: allemaal heel verstandig", zeiden de experts. Het valt niet te ontkennen: met koelbloedigheid kwam deze jongen ongedeerd uit een werkelijk verschrikkelijk moment!

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt