Deze papegaaien zwerven door de stad en bevrijden hun soortgenoten uit hun kooien: drie slimme en kleurrijke burgerwachten

Janine image
door Janine

22 Oktober 2020

Deze papegaaien zwerven door de stad en bevrijden hun soortgenoten uit hun kooien: drie slimme en kleurrijke burgerwachten
Advertisement

We denken vaak dat de dieren die de planeet bevolken, een bepaald gedrag vertonen en bepaalde situaties, allemaal kenmerken die op de een of andere manier deel van hen uitmaken en die ze in onze ogen “voorspelbaar” maken.

Wat gebeurt er echter als sommige wezens een ongewone houding beginnen te vertonen, die we ons nauwelijks konden voorstellen en waardoor ze “slimmer” lijken dan we dachten? Juist dan beginnen we ons te verbazen, zoals in Spanje gebeurde, waar een episode werd gedocumenteerd die uit een animatiefilm lijkt te zijn gekomen. Wie zijn de hoofdrolspelers? Een paar slimme dwergpapegaaien!

via 20minutos.es

Advertisement

@nouledgecos/Twitter

Niemand zit graag opgesloten in een kooi en hoewel wij mensen vaak het tegenovergestelde denken, houden vogels misschien niet zo van gesloten ruimtes. De drie onafscheidelijke dwergpapegaaien (Agapornis) waarover we je gaan vertellen, doen er alles aan om te voorkomen dat hun soortgenoten dit lot ondergaan. Hoe doen ze dat? Simpel: ze zwerven door de stad en proberen ze te bevrijden, als heroïsche "vliegende burgerwachten".

Een meisje zag ze voor het eerst in haar tuin en vroeg publiekelijk op Twitter of iemand ze was kwijtgeraakt. Naar wat ze zei waren de drie vogels echter niet alleen en verdwaald, maar in de buurt hadden velen ze al hier en daar zien fladderen. Toen ze meer informatie verzamelde, ontdekte het meisje dat, ondanks dat veel mensen voedsel aanboden, de papegaaien zich niet lieten vangen, omdat ze een specifieke "missie" moesten uitvoeren.

Advertisement
BIAZA/Wikimedia - foto di archivio

BIAZA/Wikimedia - foto di archivio

Als ze een kooi vinden waarin vogels zoals zij zitten, kunnen ze niet anders dan proberen die te openen om ze te bevrijden, en vervolgens de papegaaien die net zijn teruggekeerd naar de open lucht voor nieuwe avonturen te “rekruteren". Als je het idee hebt dat we de plot van een kindersprookje beschrijven, heb je het mis, want deze drie onafscheidelijke dieren zijn al zo goed bekend dat ze zelfs de bijnaam "bevrijdingsteam” hebben gekregen.

De intellectuele capaciteiten van deze vogels kunnen tenslotte echt verrassend zijn, en ze blijven zich waarschijnlijk zo gedragen om een ​​groep te vormen en zich steeds meer te herenigen met hun soortgenoten. Het resultaat is ronduit verrassend: we kunnen alleen maar verbaasd zijn en plezier hebben bij zoveel vastberadenheid!

Advertisement