Een gordeldier lijkt auto's aan te houden om hulp te vragen: een man ziet hem en biedt hem vers water aan - Curioctopus.nl
x
Een gordeldier lijkt auto's aan te houden…
Deze papegaaien zwerven door de stad en bevrijden hun soortgenoten uit hun kooien: drie slimme en kleurrijke burgerwachten 18 jongeren die trots laten zien hoe ze zijn veranderd van lelijke eendjes in zelfbewuste mensen

Een gordeldier lijkt auto's aan te houden om hulp te vragen: een man ziet hem en biedt hem vers water aan

22 Oktober 2020 • Door Janine
6.419
Advertisement

Het helpen van een dier in moeilijkheden is een plicht waar we zeker niet aan voorbij mogen gaan: naast het feit dat er in veel landen sancties zijn voor degenen die dieren mishandelen, zou het de plicht van eenieder van ons moeten zijn om een ​​weerloos wezen te helpen. Cledson Matias de Oliveira reed over een landweg toen plotseling zijn aandacht werd getrokken door de beweging van een vreemd dier langs de weg: een klein gordeldier! Even leek het alsof het dier bewust de auto van Cledson wilde stoppen voor hulp. Gelukkig stond de man niet onverschillig tegenover dat verzoek en stopte hij om te kijken wat er aan de hand was.

De temperaturen waren die dag bijzonder hoog en er hing rook en een brandlucht in de lucht van de bosbranden die de regio verwoestten. In die omstandigheden geloofde Cledson uiteraard dat het kleine gordeldier erg dorstig was: de man bood hem vers water aan, dat het dier graag accepteerde. Een vriendelijk gebaar waardoor het gordeldier weer op krachten kon komen.

“Hij dronk het water heel snel, met smaak op,” zei Cledson, 'hij was echt blij dat ik stopte, dat merkte ik”.

Hieronder zie je de video van de scène: een moment dat getuigt hoe kleine gebaren en kleine dingen van onschatbare waarde kunnen zijn voor een ander.

Bekijk de Video:

Tags: DierenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt