Deze uil vloog in een helikopter en zat naast de piloot die een brand aan het blussen was

Janine image
door Janine

01 November 2020

Deze uil vloog in een helikopter en zat naast de piloot die een brand aan het blussen was
Advertisement

Soms heeft het leven zulke onverwachte en bijzondere ontmoetingen en verrassingen voor ons dat ze bijna onwerkelijk lijken. We hebben het over al die situaties, misschien wel bijzonder moeilijke, waarin een "signaal" arriveert waardoor we de dingen vanuit een ander perspectief bekijken, geheel nieuw en vol betekenis.

Net als helikopterpiloot Dan Alpiner toen hij een enorme brand aan het blussen was in centraal Californië. De man was, zoals zoveel van zijn dappere collega's, aan het werk om water te halen en het van bovenaf te lossen met zijn helikopter, toen hij gezelschap kreeg van een heel speciale "co-piloot".

via Sky Aviation

Advertisement
Dan Alpiner - Sky Aviation/Facebook

Dan Alpiner - Sky Aviation/Facebook

Alpiner vloog ongeveer 60 meter boven de grond, was druk bezig en concentreerde zich op het lossen van nog een lading water op de vlammen die genadeloos hectares natuurgebied verwoestten, toen zijn aandacht werd getrokken door een snelle beweging afkomstig uit een open helikopterraam.

Geschrokken draaide hij zich om om het beter te zien en maakte oogcontact met een prachtige wilde uil. Je leest het goed: de roofvogel kwam snel het vliegtuig binnen, misschien om te ontsnappen aan de rook en vlammen die zijn leefgebied vernietigden, en “maakte het zich gemakkelijk” op de stoel naast de piloot alsof het niets was. “Hij was rustig en vriendelijk,” merkte Dan op. “Het was alsof hij me gedag wilde zeggen”.

Advertisement
Sky Aviation/Facebook

Sky Aviation/Facebook

Met deze zeer speciale "co-piloot" aan zijn zijde, zette Alpiner zijn werk om het vuur te blussen voort. De uil van zijn kant vond het leuk om een ​​tijdje in de helikopter te blijven, totdat hij besloot uit het raam te vliegen, net zo plotseling als hij was binnengekomen.

"Het was onwerkelijk, ik snap nog steeds niet wat er is gebeurd, ik zal het nooit vergeten", zei de piloot, denkend aan de merkwaardige episode die hij meemaakte. We zullen nooit weten waarom de uil in die helikopter vloog: misschien wilde hij gewoon iemand bedanken die met toewijding, moed en inzet al het mogelijke deed om zijn huis te redden...

Advertisement