Een arts werd opgelicht door twee dieven die hem een ​​betoverde lamp verkochten voor $93.000

Janine image
door Janine

06 November 2020

Een arts werd opgelicht door twee dieven die hem een ​​betoverde lamp verkochten voor $93.000
Advertisement

Het beeld van de Geest die uit een magische lamp komt nadat erop is gewreven, is tot de verbeelding van ons allemaal gekomen dankzij de Disney-animatiefilm: hoewel het vertelde verhaal echte elementen bevat, is het over het algemeen moeilijk te geloven dat het waar is, maar toch was er iemand die echt geloofde dat hij een prachtige lamp in zijn handen had en een Geest die klaar stond om aan zijn wensen te voldoen.

Uit India komt het nieuws van een man die naar de politie ging om aangifte te doen van twee oplichters die hem een ​​lamp verkochten - vergelijkbaar met die van Aladdin! - die hem niet het welzijn, de gezondheid en de rijkdom gaven die ze hem beloofden.

via ndtv.com

Advertisement
Uttar Pradesh Police

Uttar Pradesh Police

De man die het slachtoffer is geworden van de zwendel, is Dr. Laeek Khan. Hij vertelde de politie dat hij was opgelicht door twee mannen die hem een ​​lamp wisten te verkopen waarvan ze hem lieten geloven dat die magisch was. De dokter moet onmiddellijk hebben nagedacht over het verhaal van Aladdin en de Geest om het "bescheiden" bedrag van 93.000 dollar te betalen!

De dokter besloot een klacht in te dienen toen hij zich realiseerde dat de lamp vrijwel niets betoverd had en dat het hem niet het welzijn, de rijkdom en het fortuin gaf die waren beloofd.

Advertisement
Maryestherrr (talk)/Wikimedia

Maryestherrr (talk)/Wikimedia

Dr. Khan vertelde de politie dat hij de Geest met zijn eigen ogen uit de lamp had zien komen, maar nu vermoedt hij dat het slechts een van de twee vermomde mannen was.

De dokter leerde de twee oplichters kennen tijdens huisbezoeken aan een vrouw die geopereerd was: de twee zeiden dat ze de kinderen waren van de "arme zieke moeder" en tijdens de bezoeken spraken ze met de dokter over een bijzondere lamp en een magische geest. Zo begon een echte hersenspoeling die leidde tot de onoplettende aankoop van de lamp.

De twee oplichters werden geïdentificeerd en gearresteerd door de politie voor het overtreden van het Indiase wetboek van strafrecht dat de afpersing van geld bestraft nadat het slachtoffer voor zijn eigen veiligheid had kunnen vrezen. Nu wordt de "zieke" vrouw gezocht die volgens sommige bronnen niet de moeder is, maar de vrouw van een van de twee mannen.

Advertisement