Van “dorpsgek” tot held: deze man heeft met de hand een kanaal gegraven om water naar zijn volk te brengen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Van “dorpsgek” tot held: deze man…
18 situaties in het vliegtuig die zo irritant waren dat iedereen er meteen uit zou willen stappen Als creativiteit en gezond verstand niet samengaan: 16 voorbeelden van klussen die op de slechtste manier werden uitgevoerd

Van “dorpsgek” tot held: deze man heeft met de hand een kanaal gegraven om water naar zijn volk te brengen

Door Janine
2.137
Advertisement

Vaak, wanneer we verhalen lezen die de gebaren van grote personages vertellen, komen we erachter dat ze, voordat ze op een positieve manier werden beschouwd om wat ze deden, bespotting en vernedering moesten ondergaan door veel mensen die niet in hen geloofden.

Als je erover nadenkt komt het best vaak voor, en het is een behandeling die voorbehouden is aan speciale mensen, die in eerste instantie misschien een beetje vreemd lijken om wat ze doen, maar die uiteindelijk voorbeeldige lessen aan de mensheid geven. De man die wordt beschouwd als de "dorpsgek” waarover we je gaan vertellen, heeft dit lot ondergaan, zelfs als zijn tegenstanders uiteindelijk van gedachten veranderden, gezien de voorziening die hij aan zijn gemeenschap gaf. Zo veranderde decennia van kritiek in applaus.

via: IndiaTV

We zijn in het oosten van India, in het dorp Kolitwa, een plaats die is getroffen door een zeer ernstige droogte, die letterlijk de lokale economie en landbouwactiviteiten in het gebied heeft verwoest. Gezien de situatie zijn veel mensen door de jaren heen gedwongen de stad te verlaten om zich op vruchtbaardere plaatsen te vestigen. Velen, maar niet Loungi Bhuiya, een van de inwoners die, geschokt door de barre omstandigheden waarin hij leefde, besloot dat hij met moed, wilskracht en een vleugje "waanzin" in actie zou komen.

De “dorpsgek” van Kolitwa - zoals hij door andere bewoners werd genoemd - besloot eigenhandig een irrigatiekanaal van ongeveer 5 km lang te graven dat water van de dichtstbijzijnde bron naar het dorp zou brengen. Een echte visionair, die jarenlang de aandacht heeft getrokken van de lokale bevolking en niet alleen, terwijl hij vastbeslotener dan ooit onvermoeibaar werkte om zijn dorre land om te vormen tot akkerbouwgebied.

Geïnspireerd op de heldendaden van Dashrath Manjh, een Indiase man die er 22 jaar over deed om een ​​weg door een berg te graven met alleen een hamer en een beitel, besloot Loungi dat hij ertoe in staat was. "Iedereen dacht dat ik gek was", en decennia lang heeft deze overtuiging de lokale bevolking niet in de steek gelaten. Totdat de plagerijen en beledigingen veranderden in verbazing, dankbaarheid en erkentenis.

Advertisement

Van het bos naar het dorp: het was niet gemakkelijk om zijn irrigatiewerk te voltooien, maar Loungi deed het uiteindelijk, en hij wist dat de bron voldoende zou zijn om in de waterbehoefte van het land te voorzien. Zijn "missie" duurde bijna 30 jaar en nu profiteren alle inwoners van zijn inspanningen en moed.

Van “dorpsgek” tot ware held dus: deze man ging tegen alle vooroordelen en de meest funeste voorspellingen in en voltooide wat hij in gedachten had. Een prestatie waarvoor hij werd beloond met een nieuwe tractor: het minste voor alle moeite die het hem heeft gekost. Loungi heeft de wereld laten zien dat het volgen van je dromen zeker niet synoniem is met waanzin, maar met heldere moed en concrete toewijding om dingen te verbeteren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt