Dit bijzondere schip slaagt erin een verticale positie aan te nemen ​​en in de oceaan te "zinken" om onderzoek te doen - Curioctopus.nl
x
Dit bijzondere schip slaagt erin een…
Deze Portugese kunstenaar slaagt erin om ongelooflijke optische illusies te creëren uit betonblokken Wat men al niet doet om opgemerkt te worden: een man filmt zichzelf terwijl hij met zijn blote handen de meest giftige vis ter wereld pakt

Dit bijzondere schip slaagt erin een verticale positie aan te nemen ​​en in de oceaan te "zinken" om onderzoek te doen

12 November 2020 • Door Janine
3.347
Advertisement

Iedereen die een schip diagonaal of verticaal ten opzichte van het water zou zien, zou zich onmiddellijk zorgen maken en het ergste denken. Die posities verwijzen in feite onmiddellijk naar een mogelijk probleem, met goede kansen om te zinken.

Toch zinken niet alle zinkende schepen echt. In ieder geval niet degene waarover we je nu gaan vertellen, een heel speciale boot die "duikt" in de diepten van de zee om redenen die allesbehalve tragisch zijn, en die uiteraard ook weer tevoorschijn kan komen alsof het niets is. Als je denkt dat dat niet mogelijk is, heb je de RP Flip nog niet in actie gezien!


Iets meer dan 20 minuten: dit is de tijd die de RP Flip, een 108 meter lang schip ontworpen door de Amerikaanse marine, nodig heeft om van een horizontale positie, op het wateroppervlak, naar een volledig verticale positie te gaan, met een rotatie van 90 graden waardoor het bijna volledig in de diepte verdwijnt. De naam is het acroniem voor Floating Instrument Platform, en in feite is dit ongelooflijke vaartuig een echt drijvend onderzoeksplatform.

Het Scripps Institution of Oceanography heeft het gecreëerd en het schip is, dankzij de bijzonderheid dat het in een verticale positie kan duiken, een perfect middel om de hoogte van de golven te bestuderen, meteorologische gegevens te verzamelen en verschillende parameters van de wateren van zeeën en oceanen te meten.

RP Flip heeft geen motoren, om elk signaal dat afkomstig is van de waterdiepten waarin het zich bevindt beter te kunnen opvangen. Om deze reden moet het noodzakelijkerwijs van het ene punt naar het andere worden gesleept. Als je de binnenkant ziet, realiseer je je nog meer dat het een unieke boot is, aangezien alles is ontworpen en gebouwd om zowel in verticale als horizontale positie te zijn. Alle vertrekken hebben bijvoorbeeld twee deuren, een voor het navigeren en de andere voor als de RP Flip in de zoekpositie staat.

Advertisement

De video's die het in actie laten zien, zijn gewoonweg fascinerend en getuigen - als het nog nodig is - dat de vindingrijkheid van de mens en de technologische ontwikkeling soms niveaus kunnen bereiken die ronduit uniek en origineel zijn. Heb je ooit zo'n schip gezien? Zou je een kijkje willen nemen aan boord?

Hieronder de link naar een video waar je de RP Flip ook van binnen kunt zien:

https://www.youtube.com/watch?v=shPATcV9Dzw

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt