Een kunstenares stelt zich voor hoe de personages uit de geschiedenis er vandaag zouden hebben uitgezien: haar werken doen versteld staan

Janine image
door Janine

16 November 2020

Een kunstenares stelt zich voor hoe de personages uit de geschiedenis er vandaag zouden hebben uitgezien: haar werken doen versteld staan
Advertisement

Hoe zouden de grote historische figuren er vandaag hebben uitgezien? Hoe vaak hebben we het onszelf niet afgevraagd terwijl we door de zalen van een museum liepen of door een geschiedenisboek bladerden. Als je de portretten van koningen, koninginnen en andere invloedrijke personages in de geschiedenis observeert, is het normaal om ze je in het moderne leven voor te stellen, of gewoon met meer realistische kenmerken die onvermijdelijk verloren gaan in geschilderde portretten.

Grafisch kunstenares Becca Saladin heeft een Instagram-account gemaakt waarop ze de personages van de geschiedenis tot leven brengt en ze een gezicht geeft waardoor ze er echter en moderner uitzien. Hier zijn enkele van haar beste werken.

via royalty_now_/Instagram

Advertisement

1. Anna di Clèves, vierde vrouw van Hendrik VIII Tudor.

Becca Saladin zegt dat ze een groot liefhebster is van geschiedenis en archeologie, maar ook van grafisch ontwerp. Haar interesse in het verleden erfde ze van haar ouders: een van de eerste boeken die ze zich herinnert met haar vader te hebben gelezen, is een herziene versie voor meisjes over de Tudor-familie.

Advertisement

2. Marie Antoinette Koningin van Frankrijk, echtgenote van Louis XVI.

Bij het bezoeken van musea vraagt ze zich altijd af hoe de groten van de geschiedenis eruit hadden moeten zien als ze vandaag hadden geleefd. Dit soort vragen zette haar ertoe aan om met Photoshop te experimenteren en realistische gezichten te creëren van de personages uit het verleden waar ze van hield.

3. Catharina van Aragon, eerste vrouw van Henry VIII Tudor.

Gezien het succes van enkele van haar werken, besloot ze vervolgens een Instagram-profiel te openen, Royalty Now, waarop ze afbeeldingen publiceert van de gezichten van historische personages die ze zelf heeft gemaakt.

4. Hendrik VIII Tudor.

Het resultaat is werkelijk fascinerend: hoewel de portretten waarmee we enkele historische personages hebben gezien al gedetailleerd en realistisch waren, maakt Becca ze nog "echter" door lichtspelen toe te voegen en een driedimensionaliteit die moeilijk te bereiken is zonder digitale programma's.

5. Aristoteles

Becca vindt het ook leuk om moderne accessoires aan haar personages toe te voegen om ze een moderne look te geven.

Advertisement

6. Nefertiti, Egyptische koningin van de 18e dynastie.

Door haar passie voor cultuur en moderne methoden te combineren, wekt Becca Saladin enthousiasme voor geschiedenis op!

7. Ludwig van Beethoven

Advertisement

8. George Washington, eerste president van de Verenigde Staten van Amerika.

9. Caterina de' Medici, echtgenote van Hendrik II van Frankrijk

Advertisement

10. Elizabeth I Tudor, koningin van Engeland.

11. Gaius Julius Caesar, een van de belangrijkste en meest invloedrijke personages in de geschiedenis.

Advertisement

12. Abraham Lincoln, 16e President van de Verenigde Staten van Amerika.

13. Hatshepsut, Egyptische koningin, vijfde soeverein van de 18e dynastie.

Advertisement