Een man overleefde een beet van een cobra nadat hij ziek was geworden door Covid, knokkelkoorts en malaria

Janine image
door Janine

01 December 2020

Een man overleefde een beet van een cobra nadat hij ziek was geworden door Covid, knokkelkoorts en malaria
Advertisement

Sommige mensen zouden echt alles doen om anderen te helpen, zelfs hun eigen veiligheid in gevaar brengen. We overdrijven niet, als we denken aan de vele vrijwilligers die, in de moeilijkste contexten ter wereld, zichzelf elke dag op het spel zetten om hoop, zorg en steun te geven aan degenen die niets hebben of in tragische omstandigheden leven.

En onder hen zijn enkele mensen die met hun ongelooflijke verhalen echt speciale aandacht verdienen. Net als Ian Jones, een Brits staatsburger die in India is voor een liefdadigheidsinstelling en ervaringen heeft opgedaan die voor vele anderen simpelweg fataal kunnen zijn. Een echte overlever, die bijna "onsterfelijk" lijkt.

via Evening Standard

Pixabay

Pixabay

Jones leidt de liefdadigheidsinstelling Sabirian die zich onder andere inzet voor het helpen van kleine ambachtslieden en de minder welvarende mensen in de regio Rajasthan in India. En het is in dit land, in de stad Jodhpur, waar Ian zich bevond toen hij werd gebeten door een angstaanjagende koningscobra, een slang wiens gif meestal dodelijk is voor mensen.

In een gebied als India is dit helaas een onwelkome ontmoeting die kan gebeuren, maar in het geval van Jones was de beet bijzonder riskant. Vanaf het begin van zijn verblijf daar was de man zelfs al besmet met Covid-19, knokkelkoorts en malaria. Als je zoiets leest, is het moeilijk te geloven dat deze man er ongedeerd uitkwam door zoveel gezondheidsproblemen, maar toch was het zo. Na de slangenbeet en een ziekenhuisopname waarbij Ian leed aan tijdelijke blindheid en verlamming, werd hij ontslagen en zei hij vastbeslotener dan ooit te zijn om het oostelijke land niet te verlaten.

Advertisement
GoFundMe

GoFundMe

Een moed en een weerstand die hem de bijnaam “de onsterfelijke van Rajasthan" opleverde. Na het overwinnen van het coronavirus, malaria, cobra-gif en een tropische infectieziekte, is Jones echt een voorbeeld van hoe groot de standvastigheid kan zijn bij het bereiken van de doelen die ze zichzelf hebben gesteld.

GoFundMe

GoFundMe

"Papa is een vechter - zei zijn zoon Seb, die een GoFundMe-inzamelingsactie begon om de medische kosten van zijn vader te ondersteunen - hij moest mensen helpen die zijn steun nodig hadden en dat deed hij, hij is standvastig in zijn vastberadenheid". We kunnen het alleen maar eens zijn, we wensen deze ijzersterke strijder het allerbeste!

Advertisement