Koffie drinken omringd door muizen: in deze bar kunnen tientallen knaagdieren vrij rondlopen tussen de tafels

Janine image
door Janine

19 December 2020

Koffie drinken omringd door muizen: in deze bar kunnen tientallen knaagdieren vrij rondlopen tussen de tafels
Advertisement

In een wereld waar we allemaal constant allerlei soorten inhoud bij de hand hebben, van de meest klassieke tot de meest extravagante, raken we er vaak van overtuigd dat we alles al hebben gezien en meegemaakt. In werkelijkheid realiseren we ons elke dag dat dit helemaal niet het geval is, en dat de bizarre vondsten zoals degene die we je gaan vertellen, nooit eindigen.

Zou je er ooit aan denken om naar een café te gaan om comfortabel te genieten van een drankje of een maaltijd en plotseling letterlijk omringd te zijn door... ratten? Als het idee alleen al je ongemakkelijk maakt, weet dan dat dit niet de reactie is die veel andere mensen hebben. Zeker niet die van degenen die het Black Rat Cafe in San Francisco bezochten!

via timeout.com

Advertisement
Mercury News/Youtube

Mercury News/Youtube

We hebben in de loop der jaren veel café’s met dierenthema’s gezien. In verschillende delen van de wereld zijn er plekken waar je een paar uur oog in oog kunt staan ​​met schattige katten of grappige honden, maar een vondst zoals die rechtstreeks uit de Californische metropool komt, is nogal ongebruikelijk.

Voor $50, en om de dappere klanten kennis te laten maken met de geschiedenis van de stad, organiseerde de San Francisco Dungeon twee thema-avonden waarin je kon “afdalen” naar de kelder, aan tafel kon zitten en kon genieten van eten en drinken met tientallen muizen die vrij door het café konden rennen.

Advertisement
San Francisco Dungeon

San Francisco Dungeon

De historische reconstructie in kwestie was die van de verschrikkelijke epidemie van de builenpest die San Francisco aan het begin van de twintigste eeuw trof. Was er, om alles zo realistisch mogelijk te maken, daarom een ​​beter idee dan om de beruchte knaagdieren te verzamelen, die niet altijd synoniem zijn voor reinheid en hygiëne?

De gezondheid van de mensen loopt echter geen risico: de muizen, protagonisten van de avonden in de San Francisco Dungeon, waren afkomstig  van de Rattie Ratz, een Californische realiteit die zich bezighoudt met hun zorg en hun accommodatie, een soort “toevluchtsoord” voor knaagdieren.

San Francisco Dungeon - Huffpost

San Francisco Dungeon - Huffpost

Een kelder, een warme drank, wat eten en... veel muizen: als, zo gezegd, het misschien de perfecte beschrijving lijkt van een film die zich afspeelt in een nogal ver verleden, is de ervaring in San Francisco in werkelijkheid onder controle en ook gericht op de adoptie van kleine dieren. We dagen echter iedereen uit om zich in een dergelijke situatie ook maar niet een klein beetje onbehaaglijk te voelen... Wat vind jij? Zou je een bar als deze bezoeken?

Advertisement