Japan: ambtenaar wordt gestraft voor het verlaten van zijn bureau 3 minuten voor lunchtijd - Curioctopus.nl
x
Japan: ambtenaar wordt gestraft voor…
16 voorbeelden van constructies die zo slecht zijn dat je pen en papier zou willen pakken om ze opnieuw te ontwerpen 20 mensen die zo lang zijn dat ze in vergelijking met hun omgeving op echte reuzen lijken

Japan: ambtenaar wordt gestraft voor het verlaten van zijn bureau 3 minuten voor lunchtijd

03 Januari 2021 • Door Janine
1.773
Advertisement

De plicht en strengheid die de Japanners hebben tegenover het werk is bekend, maar dit verhaal heeft tot verhitte discussies op sociale media geleid. Een 64-jarige Japanse medewerker van het Kobe Aquaduct Office werd gestraft toen werd ontdekt dat hij drie minuten voordat de lunch begon herhaaldelijk zijn bureau had verlaten. Als straf werd het halve dagloon van de arbeider ingehouden.

via: CNN
foto: pixnio

Het incident komt kort nadat wetgevers een wet hebben aangenomen om de buitensporig lange werktijden van Japan aan te pakken.

"We kregen feedback van beide kanten, alsof de berisping te veel was", zei de officier van algemene zaken van het kantoor van het aquaduct van Oka, die het belang van het heroverwegen van de juiste maatregelen bepleitte. Volgens de officier had het bureau deze maatregelen genomen omdat "wij in de openbare dienst verplicht zijn volgens de reguliere uren te werken".

foto: pxhere

Dit incident doet de vraag rijzen van meer algemene problemen met betrekking tot de barre arbeidsomstandigheden in Japan. Is het eerlijk om een ​​werknemer zo hard te straffen voor het verlaten van zijn bureau 3 minuten voor de geplande tijd?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt