Japan: ambtenaar wordt gestraft voor het verlaten van zijn bureau 3 minuten voor lunchtijd

Janine image
door Janine

03 Januari 2021

Japan: ambtenaar wordt gestraft voor het verlaten van zijn bureau 3 minuten voor lunchtijd
Advertisement

De plicht en strengheid die de Japanners hebben tegenover het werk is bekend, maar dit verhaal heeft tot verhitte discussies op sociale media geleid. Een 64-jarige Japanse medewerker van het Kobe Aquaduct Office werd gestraft toen werd ontdekt dat hij drie minuten voordat de lunch begon herhaaldelijk zijn bureau had verlaten. Als straf werd het halve dagloon van de arbeider ingehouden.

via CNN

Advertisement
pixnio

pixnio

Het incident komt kort nadat wetgevers een wet hebben aangenomen om de buitensporig lange werktijden van Japan aan te pakken.

"We kregen feedback van beide kanten, alsof de berisping te veel was", zei de officier van algemene zaken van het kantoor van het aquaduct van Oka, die het belang van het heroverwegen van de juiste maatregelen bepleitte. Volgens de officier had het bureau deze maatregelen genomen omdat "wij in de openbare dienst verplicht zijn volgens de reguliere uren te werken".

Advertisement
pxhere

pxhere

Dit incident doet de vraag rijzen van meer algemene problemen met betrekking tot de barre arbeidsomstandigheden in Japan. Is het eerlijk om een ​​werknemer zo hard te straffen voor het verlaten van zijn bureau 3 minuten voor de geplande tijd?

Advertisement