Deze moeder kookte 108 maaltijden tegelijk - ze beweert elke week veel geld te besparen

Janine image
door Janine

31 Januari 2021

Deze moeder kookte 108 maaltijden tegelijk - ze beweert elke week veel geld te besparen
Advertisement

Als het gaat om het runnen van een gezin, is het niet altijd gemakkelijk om rond te komen. Donna Steed, een 50-jarige uit Aberdeen, Schotland, weet er alles van, die, net als veel moeders, elke dag te maken heeft met inkomsten, uitgaven, onverwachte uitgaven en behoeften.

In de begroting van veel gezinnen zijn voedseluitgaven zeker een van de dingen die de uitgaven doen stijgen, daarom heeft deze vrouw besloten haar persoonlijke - en merkwaardige - oplossing met de wereld te delen om aanzienlijke besparingen te garanderen. Wat heeft ze gedaan? Simpel: ze kookte van tevoren, door meer dan 100 maaltijden tegelijk te maken, uiteraard om in te vriezen en daarna indien nodig opnieuw op te warmen. Als je je afvraagt ​​waar de besparingen liggen, ben je niet de enige: laten we haar strategie eens nader bekijken. 

via Daily Mail

Advertisement

It took her a week to prepare, but she thinks she won't have to cook until February.

Pubblicato da Metro su Mercoledì 20 gennaio 2021

Met haar methode zorgt Donna Steed ervoor dat ze ruim 50 euro per week aan uitgaven bespaart. Niet elke dag hoeven te koken, betekent voor haar dat ze niet te vaak boodschappen hoeft te doen en daarom herhaalde economische uitgaven vermijdt.

108 maaltijden, allemaal vooraf bereid, strikt verpakt in speciale bakjes, op het juiste moment ingevroren en ontdooid. Donna brak haar record toen ze voor Kerstmis 2020 deze enorme hoeveelheid voedsel kookte, genoeg om haar, haar man George en haar zoon Dylan tot februari 2021 van eten te voorzien. Organiseren en anticiperen, zijn voor deze moeder noodzaak geworden die ze met overtuiging en zelfs met plezier voortzet. "Koken is voor mij altijd een hobby geweest - zei ze - ik vind het therapeutisch". 

Advertisement
Kathleen Franklin/Wikimedia - not the actual photo

Kathleen Franklin/Wikimedia - not the actual photo

"Toen ik eenmaal met de dosering van de maaltijden begon - legde ze uit - heb ik mijn uitgaven voor etenswaren verlaagd, waardoor ik veel geld heb bespaard, het is leuk en je voelt dat het je leven gemakkelijker maakt". Hoewel niet iedereen dit soort keuzes kan delen, meestal met betrekking tot de aankoop en bereiding van diepvriesproducten, moet worden toegegeven dat de oplossingen voor de meest voorkomende problemen soms onverwacht eenvoudig zijn. 

Kevin Donnigan/Flickr - not the actual photo

Kevin Donnigan/Flickr - not the actual photo

Om haar organisatorische project uit te voeren, had Donna natuurlijk een nieuwe vriezer nodig, maar de kosten voor het verhoogde elektriciteitsverbruik zullen zeker nooit bereiken wat ze zou hebben uitgegeven als ze zich niet op deze manier had uitgerust. En Donna zegt dat ze daardoor nog meer tijd voor zichzelf overhoudt: de hele dag werken is geen kleinigheid. "Voordat ik het wist, was ik in staat om voor ongeveer een maand lang maaltijden voor het hele gezin te bereiden”.

Tiefkuehlfan/Wikimedia - not the actual photo

Tiefkuehlfan/Wikimedia - not the actual photo

Minder tijd, minder geld, meer ruimte en de rust dat je elke dag niet hoeft na te denken over wat je moet eten voor het middag- of avondeten. Donna garandeert de effectiviteit van haar systeem. 

Marco Verch/Flickr - not the actual photo

Marco Verch/Flickr - not the actual photo

Wat vind jij? Zou je alles van tevoren willen koken om georganiseerd te zijn en geld te besparen? 

Advertisement