Een stel dat aan smart working doet verhuist voor een jaar naar een resort op de Malediven: het leven dat we allemaal willen hebben

Janine image
door Janine

01 Maart 2021

Een stel dat aan smart working doet verhuist voor een jaar naar een resort op de Malediven: het leven dat we allemaal willen hebben
Advertisement

Wie van ons heeft er in het leven nooit van gedroomd om naar een tropisch eiland te verhuizen en in een echt paradijs op aarde te kunnen leven, tussen palmbomen, witte stranden en kristalhelder water? Hoewel het voor velen een nogal onbereikbaar vooruitzicht is, zijn er mensen die besluiten om er alles aan te doen om dit doel te bereiken.

Net als Neal Van Beers en zijn partner Charmaine Sanchez, twee Canadezen die voor $30.000 het concept van "werken op afstand" naar een hoger niveau tilden. Hoe? Ze vestigden zich voor een jaar in een luxe resort op de Malediven. Twaalf maanden waarin ze, tussen de ene meeting en de andere, werkten en tegelijkertijd genoten van de plaatselijke wonderen.

via Neal Van Beers

Advertisement

Van de sneeuw van British Columbia hebben Neal en Charmaine echt een flinke verandering ondergaan. Blauwe wateren, duiken, droomstranden: dit is nu hun dagelijkse realiteit. Natuurlijk, ze zijn in Anantara Veli Resort ook om te werken, maar we zijn er zeker van dat zelfs de zwaarste verplichtingen, uitgevoerd op zo'n plek, heel anders zullen zijn!

Hun langdurig verblijf begon in december 2020 en eindigt in dezelfde maand van 2021. Mede dankzij de Covid-19 pandemie en de verspreiding van vormen van werken op afstand, maakten de twee van de gelegenheid gebruik om de ervaring van een leven te beleven, waardoor hun droom uitkomt. Een korte trip naar de Malediven zou namelijk niet aan te raden zijn geweest, dus dachten ze erover om daarheen te verhuizen.

Advertisement

Reizend volgens de beveiligingsprotocollen die met het virus zijn verbonden, kwamen de twee aan in hun nieuwe paradijs op aarde, waar ze aandacht en respect vonden voor alle maatregelen om besmetting te voorkomen. Alle activiteiten die Neal en Charmaine doen, worden in alle veiligheid gedaan, meestal in de openlucht, en de twee Canadezen gaven aan dat ze zich vanuit gezondheidsoogpunt volledig op hun gemak voelden.

Neal Van Beers/Facebook

Neal Van Beers/Facebook

En hun dagen volgen zich op met de juiste balans tussen werk en ontspanning. Neal's bureau met uitzicht op de oceaan is zijn controle- en communicatiecentrum met Canada en heeft zijn stoel op kantoor vervangen.

Snorkelen, zwemmen, wandelen en zelfs kooklessen zijn de andere activiteiten waarmee het stel hun tijd doorbrengt in het tropische paradijs. De Malediven zijn tenslotte niet de enige “exotische” realiteit die langetermijnprogramma's biedt om op afstand te leven en te werken, en het lijkt erop dat oplossingen zoals die gekozen door deze twee Canadezen in toenemende mate gewaardeerd en wijdverbreid zijn onder veel mensen, vooral degenen die de mogelijkheid hebben om op afstand te werken.

Als we erover nadenken, is $30.000 niet zo heel veel voor een jaar op de Malediven in een luxe resort, omgeven door de spectaculaire natuur en alle comfort. En jij? Zou jij ook zo’n keuze maken?

Advertisement