Een man weigert zijn zitplaats in de bus aan een zwangere vrouw af te staan en deelt op internet het waarom - Curioctopus.nl
x
Een man weigert zijn zitplaats in de…
20 ingenieuze en innovatieve items waarvan we niet wisten dat we ze wilden hebben totdat we ze zagen 15 leuke en praktische oplossingen die op school zijn aangenomen die wij ook graag hadden gezien

Een man weigert zijn zitplaats in de bus aan een zwangere vrouw af te staan en deelt op internet het waarom

27 Februari 2021 • Door Janine
6.546
Advertisement

Er zijn ongeschreven regels die een beroep doen op het gezond verstand van mensen. Niemand dwingt je om iemand in moeilijkheden te helpen, je beleefd te gedragen tegenover anderen, zachter te praten als je in een openbare ruimte bent of om je plaats in de bus aan een bejaarde of zwangere vrouw af te staan. Je doet het zonder er teveel over na te denken, want een klein iets kan iemand helpen. Niet iedereen lijkt er echter hetzelfde over te denken en een man weigerde zijn plaats in de bus af te staan aan een zwangere vrouw die vriendelijk had gevraagd om de gunst.

De man vertelt op internet dat hij uitgeput was van de werkdag en dat hij niet opstond, ook al vroeg de vrouw het hem vriendelijk.

De man neemt meestal de bus om naar zijn werk en weer naar huis te gaan, op zijn werk staat hij de hele dag en heeft diensten tot 10 uur. Na een hele dag doen zijn voeten pijn en de man waardeert de tijd die hij in de bus zittend kan doorbrengen. Op een dag stapt er echter een zwangere vrouw de bus in en zoekt een zitplaats, maar de bus is volledig bezet. De vrouw begint met smekende ogen naar de man te kijken, die haar vertelt dat zijn voeten zeer doen en dat hij zijn plaats niet wil opgeven. Daarop begint de vrouw te huilen: ze zegt dat ze een alleenstaande moeder is en geen auto kan betalen, maar zelfs als ze met deze woorden wordt geconfronteerd, toont de man geen begrip.

Hij vertelt haar dat het hem spijt, maar dat hij niet kan verwachten dat andere mensen in zijn behoeften voorzien: niets van wat de vrouw heeft gezegd, is zijn probleem. Deze persoon, van onbekende identiteit, beweert op internet niet onbeleefd te zijn geweest, maar gewoon nee te hebben gezegd. Een bejaarde schreeuwde tegen de man en bood aan om voor de vrouw op te staan toen de chauffeur plotseling moest remmen, maar de zwangere vrouw en de bejaarde man vielen en gaven de onbeleefde man de schuld die de vrouw niet had laten zitten.

Advertisement

Eenmaal thuis vertelde de man alles aan zijn zus die het incident - huilend - aan haar ouders ging melden. Zij vinden ook dat hun zoon onbeschoft was en dat hij zijn stoel had moeten afstaan om iemand te helpen die het meer nodig had om te zitten dan hij. Op internet vroeg hij: is mijn standpunt verkeerd of die van hen? De internetgemeenschap sprak zich unaniem uit: de man heeft het absoluut mis en moe zijn mag geen excuus zijn om de moraal op te geven. Wat vind jij ervan?

Tags: VrouwenAbsurdVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt