Hij koopt een hamburger voor de lunch: een veganistische collega ziet het en vraagt ​​hem om het buiten op te eten

Janine image
door Janine

04 Maart 2021

Hij koopt een hamburger voor de lunch: een veganistische collega ziet het en vraagt ​​hem om het buiten op te eten
Advertisement

Het is niet altijd gemakkelijk om met anderen om te gaan, vooral in besloten omgevingen waar we vele uren delen met mensen die mogelijk ook heel anders kunnen zijn dan wij. Juist in die situaties kan zelfs een eenvoudig gebaar dat als 100% onschuldig wordt beschouwd, een probleem worden voor de mensen om ons heen, waardoor tamelijk onaangename situaties ontstaan.

Dit is zeker een "les" die de persoon over wie we je gaan vertellen tot in de perfectie heeft geleerd, die heeft besloten zijn verhaal op Reddit te vertellen en de mening van het web heeft gevraagd. Wat is er gebeurd? Simpel: toen de gebruiker throwaway1035782 een hamburger tevoorschijn haalde om tijdens de lunch in de eetzaal op te eten, zou een veganistische collega boos zijn geworden en hem hebben gevraagd het buiten op te eten, juist vanwege het gekozen voedsel. Het is niet verwonderlijk dat de episode een echte “kwestie” werd.

via throwaway1035782/Reddit

Advertisement
Marco Verch/Flickr - Not the actual photo

Marco Verch/Flickr - Not the actual photo

Waar eindigt de vrijheid van anderen als ze iets doen wat wij niet leuk vinden, en wat zijn de grenzen die moeten worden afgedwongen? Dit zijn vragen die zeker in je opkomen bij het lezen van dit verhaal. Volgens de auteur van de post op Reddit zou zijn veganistische collega Carla (fictieve naam om haar privacy te beschermen) hem, misselijk en geïrriteerd, hebben gevraagd om naar buiten te gaan om zijn hamburger op te eten, nadat hij alleen maar de zak van de fastfood had gezien.

De gebruiker had dus nog niet eens zijn lunch tevoorschijn gehaald of zijn collega begon al te klagen. Volgens wat hij vertelde, was de relatie tussen de twee over het algemeen sereen en vriendelijk, ook al accepteerde de vrouw het blijkbaar niet dat iemand bij haar in de buurt vlees at.

"Ik had al een paar dagen zin in een hamburger - is te lezen in de post op Reddit - dus kocht ik er een, en kon niet wachten er mijn tanden in te zetten. Zodra Carla de zak zag waar hij in zat, zei ze meteen dat ik het niet in haar bijzijn kon eten, ook al was het de enige eetzaal en het was koud buiten en het sneeuwde”.

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

De gebruiker, ervan overtuigd dat zijn collega overdreef, begon toch te eten, en zij ging weg. Het duurde echter niet lang voordat hij klachten ontving van andere collega's, die suggereerden dat hij compromissen moest sluiten, en zijn actie bekritiseerden. Blijkbaar had Carla verteld wat er in de eetzaal was gebeurd.

Throwaway1035782 vertelde het verhaal op internet en vroeg oprecht of hij het zijn collega echt moeilijk had gemaakt, en gaf toe dat hij zich zelfs schuldig voelde omdat zij zich ongemakkelijk voelde. De post leidde tot een enorm en zeer verhit debat, met honderden reacties. Het thema van samenleven en respect tussen mensen met verschillende eetgewoonten is niet altijd gemakkelijk, en een situatie als deze is een van die klassieke momenten waarop je conflicten riskeert.

Hoe ga je hier mee om? Had de gebruiker moeten voldoen aan de verzoeken van zijn veganistische collega of had hij gelijk om bij zijn standpunt te blijven? Laat ons weten wat je ervan vindt in de comments.

Advertisement