Hij laat een veganistische vriendin van zijn dochter vlees eten en melk drinken: "ze leek zo verzwakt”

Janine image
door Janine

15 Oktober 2021

Hij laat een veganistische vriendin van zijn dochter vlees eten en melk drinken: "ze leek zo verzwakt”
Advertisement

Elke ouder besluit zijn kinderen volgens zijn eigen regels op te voeden. Sommige worden door de meeste mensen gedeeld en geaccepteerd, terwijl andere misschien bijzonder of misschien niet erg acceptabel lijken, maar het zijn nog steeds individuele en familiale beslissingen.

Dat is natuurlijk niet eenvoudig, zeker niet als de gezondheid van een kind op het spel staat. De man die op Reddit besloot het verhaal te vertellen waarover we je gaan vertellen, weet er alles van en vraagt ​​gebruikers om een ​​mening over zijn gedrag. Toen zijn dochter een 12-jarige vriendin, wiens familie een strikt veganistisch dieet volgt, thuis uitnodigde, gaf deze vader toe die regels te hebben overtreden, met het argument dat het meisje volgens hem niet in optimale gezondheid verkeerde. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via believeblackbodies/reddit

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"De familie van M - zo noemde de man de vriendin van zijn dochter, uiteraard om haar anonimiteit te garanderen - hanteert een strikt veganistisch dieet waarbij ze zelfs geen melk mag drinken", zei de man. "M is een slim meisje en een goede vriendin van mijn dochter, maar ik heb gemerkt hoeveel kleiner en bleker ze is dan mijn dochter. Ik denk dat het waarschijnlijk te maken heeft met het dieet van haar familie."

Vanuit deze overtuiging en zijn indrukken besloot de man een bijdrage te leveren. “Elke keer dat ze hier is, probeer ik zowel voor haar als voor mijn dochter een vleesgerecht te bereiden - vervolgde hij in de post op Reddit - afgelopen weekend heb ik cheeseburgers en een gegrilde steak voor hen klaargemaakt, dit alles vergezeld van een groot glas melk".

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Verdergaand met zijn verhaal beweerde de man dat de vriendin van zijn dochter van dat soort voedsel houdt, zozeer zelfs dat ze elke keer dat ze het eet om meer vraagt. "Elke keer dat ze vertrekt, lijkt het mij dat ze een gezondere kleur heeft op haar wangen dan toen ze aankwam," voegde hij eraan toe.

"Ik weet dat ik het waarschijnlijk niet zou moeten doen - concludeerde hij - maar ik denk dat M een beetje ondervoed is en ik heb niets tegen veganisten, maar ze weet dat ze in de problemen zou komen als ze het haar ouders zou vertellen. Deed ik er verkeerd aan om haar vlees en melk te geven?"

Santeri Viinamäki/Wikimedia - Not the actual photo

Santeri Viinamäki/Wikimedia - Not the actual photo

Met deze vraag eindigt het bericht van de man, wat, zoals vaak gebeurt in soortgelijke gevallen, een zeer brede discussie heeft opgeroepen, met honderden reacties en opmerkingen van gebruikers. Laatstgenoemden waren verdeeld in het geven van een mening, tussen degenen die de vader verantwoordelijk achtten voor een soort bedrog en buitensporig en ongerechtvaardigd oordeel jegens het meisje en haar familie, en tussen degenen die in plaats daarvan zijn "ethische dilemma" begrepen, evenals de redenen waarom hij het meisje vlees gaf.

Wat denk jij? Overdreef hij, liet hij zich te veel meeslepen door zijn overtuigingen of handelde hij correct?

Advertisement