Hij betaalt tijdens de pandemie het salaris aan zijn werknemers door, maar ontdekt dat ze al een andere baan hebben gevonden

Janine image
door Janine

10 Maart 2021

Hij betaalt tijdens de pandemie het salaris aan zijn werknemers door, maar ontdekt dat ze al een andere baan hebben gevonden
Advertisement

De noodsituatie op het gebied van de gezondheid als gevolg van het Coronavirus heeft veel mensen in moeilijkheden gebracht, zowel ondernemers als werknemers: veel ondernemers zijn gedwongen hun bedrijf te sluiten en veel werknemers zijn hun baan kwijtgeraakt. Ondanks de gedwongen sluiting van zijn bedrijf, bleef Tito Loizeau elf maanden lang salarissen uitbetalen aan zijn 20 werknemers, ondanks het feit dat hij geen inkomsten ontving, in de overtuiging dat ze het nodig hadden. De dag dat hij hen belde om weer aan het werk te gaan, ontdekte hij echter dat 14 werknemers al een tijdje ergens anders werkten, terwijl ze het salaris van Tito bleven ontvangen. De ondernemer, teleurgesteld en verbitterd, zegt dat hij zich bedrogen voelde.

via entrepreneur.com

Advertisement
Tito Loizeau/Facebook

Tito Loizeau/Facebook

Tito is de eigenaar van een restaurant-bar met bioscoopthema in Argentinië: het heet El Capitan en bevindt zich in het winkelcentrum Norcenter, naast de bioscoop Showcase. Vanwege de maatregelen en beperkingen van de pandemie was het restaurant bijna een jaar gesloten. Hoewel Tito geen inkomsten had uit zijn bedrijf, bleef hij de salarissen van zijn 20 werknemers doorbetalen, er zeker van zijnd dat ze het nodig hadden. Volgens het decreet stond de regering ondernemers niet toe om werknemers te ontslaan of te schorsen, dus met de hulp van de staat ontving Tito 50% van de salariskosten, terwijl hij de andere 50% uit eigen zak betaalde.

Advertisement
Tito Loizeau/Facebook

Tito Loizeau/Facebook

Na bijna een jaar van sluiting door de quarantaine besloot de regering de heropening van de bioscoop toe te staan ​​en zo kon Tito zijn bedrijf weer openen. Toen hij zijn medewerkers belde met de vraag weer aan het werk te gaan, ontdekte hij dat 14 van hen al een tijdje ergens anders aan de slag waren. Op Twitter toonde Tito zich verbitterd, en niet alleen omdat hij mensen was blijven betalen die al een inkomen hadden, maar omdat deze mensen zijn vertrouwen schonden. Hij dacht dat hij een oprechte band met zijn werknemers had gecreëerd, maar was diep teleurgesteld toen hij besefte dat hij ongelijk had. Tito verklaart dat hij geen juridische stappen wil ondernemen, maar hoopt op een verontschuldiging en een formeel ontslag van elk van hen. Hij zal proberen te vergeten wat er is gebeurd en een baan aanbieden aan mensen die een inkomen echt nodig hebben.

Advertisement