Zacht is het nieuwe sexy: onderzoek toont aan dat singles de voorkeur geven aan "onvolmaakte" lichamen boven gespierde lichamen

Janine image
door Janine

01 April 2021

Zacht is het nieuwe sexy: onderzoek toont aan dat singles de voorkeur geven aan "onvolmaakte" lichamen boven gespierde lichamen
Advertisement

Het is niet altijd gemakkelijk om tevreden te zijn met je lichaam en uiterlijk. Velen van ons zullen vroeg of laat dat moment van teleurstelling hebben meegemaakt waarin we in de spiegel keken en onszelf niet aantrekkelijk vonden, misschien vanwege een paar extra kilo's die we na een weinig actieve periode zijn aangekomen.

Diëten en fysieke activiteit daargelaten, is het accepteren van jezelf zoals je werkelijk bent een eerste stap op weg naar geluk. Volgens de enquête waarover we je nu gaan vertellen, is een beetje extra gewicht zelfs trendy, aangezien veel mensen vertelden dat ze zich meer aangetrokken voelden tot een "zacht" lichaam dan tot een gebeeldhouwd en perfect lichaam.

via Cision PR Newswire

Advertisement
Mistermister222/Wikimedia

Mistermister222/Wikimedia

In tijden van smart working en weinig verplaatsingen, zijn lichamelijke activiteiten en naar de sportschool gaan steeds moeilijker geworden om consequent te blijven doen. Dit is de reden waarom veel mensen zich hebben gerealiseerd dat er ook vaak schoonheid is in lichamen die niet 100% in vorm zijn.

En wie kan ons beter informeren over de voorkeuren van mensen op het gebied van het fysieke aspect dan een site die gespecialiseerd is in daten? Dating.com, een bekend portaal, heeft besloten een onderzoek over het onderwerp uit te voeren. Door meer dan 2000 alleenstaande mannen en vrouwen te interviewen en hen te vragen of ze de voorkeur gaven aan gebeeldhouwde of weinig gespierde lichamen.

Advertisement
ThoroughlyReviewed/Flickr

ThoroughlyReviewed/Flickr

De resultaten? Ze zijn waarschijnlijk de herkansing en de voldoening van al die mensen die er gewoon niet in slagen regelmatig te trainen. Ongeveer 75% van de singles die gevraagd werd om te reageren, zei zelfs dat ze de voorkeur gaven aan een lichaam met “zachte” lijnen boven een strak, goed verzorgd en gespierd lichaam. In Engels jargon spreken we van "dad bod", dat wil zeggen die lichamen die typisch kenmerkend zijn voor mannen van middelbare leeftijd, niet te zwaar, maar ook niet gespierd.

Dus in 2021 kunnen we ook de gebeeldhouwde buikspieren opgeven: een beetje zachtheid, zo lijkt het, is de mode. De "ideale" lichaamsbouw is verre van perfect en dit treft volgens het onderzoek van Dating.com zowel mannen als vrouwen. Over het algemeen lijkt er steeds minder ongemak te zijn over iemands uiterlijk, en dit kan alleen maar goed zijn. Natuurlijk: fit blijven met wat fysieke activiteit kan nooit kwaad, maar als je je wilt overgeven aan wat lekkers en een training minder, weet dan dat je het zonder schuldgevoel kunt doen!

Advertisement