Ze verft haar haar niet meer en omarmt de natuurlijkheid van grijs haar - nu motiveert ze andere vrouwen om hetzelfde te doen

Janine image
door Janine

05 April 2021

Ze verft haar haar niet meer en omarmt de natuurlijkheid van grijs haar - nu motiveert ze andere vrouwen om hetzelfde te doen
Advertisement

Steeds meer vrouwen krijgen een nieuw bewustzijn: de grijze haarkleur getuigt niet alleen van het ouder worden, maar symboliseert nog veel meer. Waarom iets natuurlijks en ook fascinerends verbergen? Harjit Hayre, ook wel bekend als Huji, is een vrouw die heeft besloten definitief af te zien van verven om de natuurlijke kleur van haar haar te omarmen en die op Instagram het resultaat laat zien van een veel diepere innerlijke reis.

via thegreyindian/Instagram

Advertisement

thegreyindian/instagram

We confronteren ons met een andere look in de hoop dat we ons hierdoor mooier en zelfverzekerder gaan voelen. We hebben allemaal veranderingen van stijl doorgemaakt, min of meer belangrijk, en het is waar: heel vaak voelden we ons meteen beter. Veel vrouwen voelen, naarmate ze ouder worden, een noodzaak: hun grijze haar verbergen, tekenen van het verstrijken van de tijd. Maar Huji heeft besloten zich niet meer te verstoppen: integendeel, ze toont trots het resultaat van een acceptatieproces.

Advertisement

thegreyindian/instagram

De vrouw is visagiste en influencer en heeft haar grijze haren misschien te vroeg zien verschijnen. Dit beangstigde haar en veroorzaakte ongemak, daarom besloot ze het te verven en deed dit meer dan 16 jaar. Ze profiteerde van het gebruik van kleurstoffen om te experimenteren met kleuren en stijlen. Maar de grijze haren verschenen met een toenemende snelheid, zo erg zelfs dat Huji elke 2 weken haar haren moest verven.

thegreyindian/instagram

Wat haar aanvankelijk amuseerde en dat ze als een experiment beschouwde om haar uiterlijk te veranderen, begon haar te irriteren. Dus besloot ze te stoppen en haar natuurlijke uitstraling te waarderen. De vrouw vroeg zich echter af of haar man haar keuze steunde, maar hij merkte het verschil niet eens: hij zag dat zijn vrouw gelukkig was, en dat was het enige wat belangrijk was. Wat haar haarkleur ook was, hij was blij om te zien dat zijn vrouw haar uiterlijk accepteerde en waardeerde.

thegreyindian/instagram

De vrouw opende vervolgens een kanaal op Instagram om haar proces te laten zien: veel vrouwen, die haar als een inspiratiebron beschouwen, hebben besloten haar te volgen. Huji wil een belangrijke boodschap delen, namelijk het negeren van de oude schoonheidsparadigma's, omdat het niet de haarkleur is die een vrouw mooi maakt.

Advertisement