Een man redt zijn vrouw van de aanval van een rode lynx: de camera legt 46 seconden van angst vast

Janine image
door Janine

20 April 2021

Een man redt zijn vrouw van de aanval van een rode lynx: de camera legt 46 seconden van angst vast
Advertisement

Een echtpaar dat in Burgaw, in North Carolina woont, had niet verwacht dat een plotselinge gebeurtenis die ochtend onvergetelijk zou maken, en helaas niet vanuit een positief standpunt. De scène, gefilmd door een videobewakingscamera, toont een lynx die agressief de vrouw op de oprit aanvalt. De man genaamd Happy kwam onmiddellijk tussenbeide en de video ging meteen viraal.

Advertisement
Evi3Zamora/Twitter

Evi3Zamora/Twitter

De opname, die 46 seconden duurt, toont aanvankelijk de man met een doos koekjes en een kop koffie in zijn hand. Dan zien we de vrouw die de auto nadert met een hondendraagtas en horen we plotseling geschreeuw: een agressieve katachtige viel de vrouw aan en ze riep om hulp. De man stopte met wat hij aan het doen was en benaderde de vrouw. Hij pakte de lynx, tilde hem op en gooide hem zo ver mogelijk op het gazon. De katachtige verstopte zich echter weer onder de auto en de man schreeuwde naar mensen om dekking te zoeken.

Advertisement
Evi3Zamora/Twitter

Evi3Zamora/Twitter

De buren riepen om hulp, informeerden hen over de situatie en vertelden dat een vrouw medische hulp nodig had. Toen de politie eenmaal op de plek was aangekomen, maakten ze de lynx af en brachten hem naar het laboratorium, waar werd ontdekt dat hij positief was op rabiës. Omdat het paar door het dier was gebeten en gekrast, ondergingen ze een behandeling tegen hondsdolheid en kregen ze injecties.

Evi3Zamora/Twitter

Evi3Zamora/Twitter

De video werd vervolgens op Twitter gepost en Kristi en Happy zeiden dat het 46 gekke seconden waren. Veel mensen haalden uit naar de man vanwege de agressieve manier waarop hij de lynx op de grond gooide, maar anderen verdedigden hem met het argument dat de veiligheid van het gezin voorop stond. Sommigen dachten dat het gewoon een verdwaalde kat was, maar lokale rapporten hebben bevestigd dat om een een lynx ging.

Evi3Zamora/Twitter

Het stel houdt van dieren en de man heeft spijt van hoe het gegaan is en dat de katachtige zijn leven heeft verloren, maar hij gaf er de voorkeur aan de gezondheid van zijn gezin voorop te stellen. De vrouw zegt dat ze haar man oneindig dankbaar is voor de tijdige tussenkomst: hij heeft haar leven gered en zonder zijn hulp zouden de zaken zeker een veel slechtere wending hebben genomen.

Advertisement