Een wandelaar verdwaalt in de bergen en wordt gered dankzij een foto van zijn voeten

Janine image
door Janine

26 April 2021

Een wandelaar verdwaalt in de bergen en wordt gered dankzij een foto van zijn voeten
Advertisement

Als we het hebben over "nuttige technologie". Soms merken we het niet, maar veel apparaten die we dagelijks gebruiken en die tot een paar jaar geleden nog niet eens waren uitgevonden, kunnen in bepaalde situaties letterlijk ons ​​leven redden.

Rene Compean, een wandelaar die verdwaald was in de bergen van San Gabriel, in Californië, ten noorden van Los Angeles, weet er alles van. De man bevond zich in een van die potentieel fatale omstandigheden en waarin niemand zich ooit zou willen bevinden: ver weg van de beschaving zonder te weten waar hij was, en met zijn mobiele telefoon die bijna leeg was. Wat heeft hij gedaan? Met zijn telefoon nam hij een foto van zijn benen, die hij vervolgens naar een vriend stuurde aan wie hij meedeelde dat hij verdwaald was. Wat er daarna gebeurde, ziet eruit als een verhaal uit een film, maar in plaats daarvan was het 100% echt, met een gelukkig einde.

via The New York Times

Advertisement

De wandelaar had een heel goed idee toen hij de foto van zijn voeten bungelend op een bergklif naar zijn vriend stuurde, waarin hij de situatie waarin hij verkeerde beschreef. Hij sloeg namelijk meteen alarm bij de politie. De zoektocht van de sheriffs van Los Angeles County naar de man begon meteen.

Advertisement
LA County Sheriffs/Twitter

LA County Sheriffs/Twitter

Waarom was die foto zo waardevol? Simpel: via een openbare oproep, gedeeld op de sociale kanalen van de autoriteiten, vroegen de politieagenten om hulp van iedereen die het landschap herkende dat onder de voeten van de wandelaar te zien was. De hoop was dat andere wandelaars op Mount Waterman zouden kunnen lokaliseren waar hij was toen hij de foto had genomen, zodat ze zich op dat gebied konden concentreren.

LA County Sheriffs/Twitter

LA County Sheriffs/Twitter

Naast de lege batterij had de man de positie op zijn mobiele telefoon ook niet geactiveerd toen hij verdwaald was: daarom was het niet mogelijk om de foto te geolokaliseren.

De publieke oproep wierp echter zijn vruchten af, want in korte tijd kon Twitter-gebruiker AY6R, later geïdentificeerd als Benjamin Kuo, de positie van Campean bepalen dankzij een vergelijking tussen zijn foto en enkele satellietbeelden van het gebied, gevonden op Google Earth. In reactie op de tweet van de sheriffs maakte hij de coördinaten openbaar en nam vervolgens contact op met de autoriteiten.

Na een paar uur slaagden de reddingsteams er eindelijk in om de vermiste wandelaar op te sporen. Compean was veilig en wel, hoewel duidelijk geschokt en beproefd door de gebeurtenis.

We kunnen echt zeggen dat in dit geval de technologie fundamenteel bleek te zijn: de tegenslag van deze man had veel slechter kunnen eindigen, maar dankzij de medewerking van iedereen en een beetje geluk is hij erin geslaagd eraan te ontsnappen.

Advertisement