Hij ontving vijftien jaar salaris zonder ooit naar zijn werk te gaan: de “koning der afwezigen” is ontmaskerd

Janine image
door Janine

25 April 2021

Hij ontving vijftien jaar salaris zonder ooit naar zijn werk te gaan: de “koning der afwezigen” is ontmaskerd
Advertisement

Er zijn veel gevallen geweest waarin sommige werknemers deden alsof ze aan het werk gingen, misschien door hun kaart af te stempelen, en vervolgens naar huis gingen of andere dingen gingen doen. Hoe precies is niet bekend, maar veel mensen zijn erin geslaagd om gedurende lange tijd ongestoord en op een illegale manier te handelen. Dit geval is misschien wel het meest opvallende: een werknemer slaagde erin om gedurende 15 jaar niet op zijn werk te komen opdagen en toch een salaris te ontvangen. Het is geen toeval dat deze persoon, die nu wordt aangeklaagd en wordt beschuldigd van verschillende overtredingen, "de koning der afwezigen" wordt genoemd.

via bbc.com

Advertisement
Not the actual photo/Hunters Race/Unsplash

Not the actual photo/Hunters Race/Unsplash

Een werknemer van een Italiaans ziekenhuis in Catanzaro werd ervan beschuldigd gedurende 15 jaar niet op het werk te zijn verschenen en het maandsalaris doorbetaald te hebben gekregen. De 67-jarige man was brandpreventiemedewerker in het ziekenhuis van de stad, Pugliese-Ciaccio. Het Openbaar Ministerie van Catanzaro en de Fiscale politie slaagden erin hem te ontmaskeren, en nu wordt de man aangeklaagd wegens fraude, afpersing, ambtsmisbruik en bedreigingen.

In 2020 startten de autoriteiten een langdurig onderzoek naar verzuim en vermoedelijke fraude. Door de aanwezigheidsregistratie, ploegendiensten en de getuigenissen van enkele collega's te onderzoeken, werd ontdekt dat de man sinds 2005 niet meer in het ziekenhuis kwam opdagen, dat wil zeggen, toen hij de baan kreeg. Sindsdien is er in de afgelopen 15 jaar meer dan €500.000 uitgekeerd.

Advertisement
Not the actual photo/Stock Snap/Pixabay

Not the actual photo/Stock Snap/Pixabay

Volgens sommige getuigen kwam in 2005 een "zeer voornaam persoon" plotseling het kantoor van de verantwoordelijke binnen en met "verhulde maar onmiskenbare bedreigingen voor de veiligheid van hem en zijn familie" dwong hij hem om geen disciplinaire rapporten of klachten tegenover hem in te dienen. Op deze manier kon de man doorgaan met niet op zijn werk te verschijnen. Hoe is het mogelijk dat niemand achterdochtig is geworden over de langdurige afwezigheid van de man? De politie meldt dat de verantwoordelijke later met pensioen is gegaan en dat zijn opvolger de afwezigheid van de man niet heeft opgemerkt. Mensen die geacht werden de positie van de werknemer te onderzoeken en zijn langdurige afwezigheid te melden, zouden geen bewijs hebben gevonden om hem te beschuldigen. Deze mensen worden aangeklaagd voor vervalsing en ambtsmisbruik, ervan verdacht de overtreding van de man te hebben verdoezeld.

Advertisement