Een stel geeft twee puppy's een veganistisch dieet: beboet en verbod op het bezit van huisdieren - Curioctopus.nl
x
Een stel geeft twee puppy's een veganistisch…
Kunstenaars vertellen de ongemakkelijke waarheden die we vaak negeren: 15 werken met sterke sociale boodschappen Ze laat een eendje uit een in de winkel gekocht ei uitkomen - nu is het haar huisdier

Een stel geeft twee puppy's een veganistisch dieet: beboet en verbod op het bezit van huisdieren

14 Mei 2021 • Door Janine
1.092
Advertisement

Kikkererwten, rijst en quinoa: dit was gedurende enkele maanden het dieet dat de twee puppy's van James McKenzie en Megan Price geserveerd kregen, een Australisch echtpaar met sterke veganistische overtuigingen. Een voeding die, volgens wat functionarissen van de organisatie RSPCA ontdekten, hen geen goed deed, en daarom kregen de twee een boete en een verbod op het bezit van huisdieren gedurende drie jaar.

Zoals vaak gebeurt in vergelijkbare gevallen, baarde ook dit verhaal opzien, vooral omdat de honden in beslag werden genomen vanwege de slechte gezondheidstoestand waarin ze zich bevonden. Een van de twee heeft het helaas niet overleefd.

via: ABC News

Het begon allemaal toen de inspecteurs van de RSPCA, een organisatie die zich bezighoudt met het voorkomen en bestrijden van dierenmishandeling, zich realiseerden dat de twee honden van het echtpaar uit Cow Bay, in Far North Queensland, in zeer slechte gezondheidsproblemen verkeerden. 

Uitgemergeld, ondergewicht en ernstig ondervoed, leden de twee honden, Ula en Roo, duidelijk aan voedingsproblemen, waardoor ze verzwakt en vel over been waren, in een fase van hun leven waarin ze in plaats daarvan de nodige energie moesten krijgen om goed te groeien. Volgens rapporten van de RSPCA zou het paar een boete hebben gekregen van meer dan 7.000 euro en beschuldigd worden van mishandeling van dieren, evenals van het niet naleven van de richtlijnen over hun welzijn.

Het veganistische dieet waaraan de twee honden maandenlang waren blootgesteld, zou hen ernstige gezondheidsproblemen hebben bezorgd: blijkbaar waren kikkererwten, rijst en quinoa niet voldoende om gezond en robuust te worden. Bovendien, volgens wat de functionarissen van de dierenrechtenorganisatie zeiden, had Roo een pootblessure opgelopen toen hij van een bank sprong en het paar zou hem, zonder hem naar de dierenarts te brengen, hebben “verzorgd” met een zelfgemaakte mitella, die zijn situatie alleen maar erger zou maken.

In het licht van dit alles heeft de RSPCA de twee huisdieren in beslag genomen, die onmiddellijk werden onderworpen aan een revalidatieproces. “Jullie eten gedode dieren, jullie zullen nooit zoals wij zijn - wij zijn veganistisch en we houden van dieren" zouden McKenzie's woorden aan de medewerkers zijn geweest toen Roo en Ula werden meegenomen.

De kleine Roo, ondervoed en bijna niet in staat om te lopen door de blessure, is helaas enige tijd later overleden, ondanks dat drie verschillende dierenartsen er alles aan deden om hem weer op de been te krijgen. Hoewel het echtpaar vóór de in beslag neming de opdracht had gekregen om de honden zo snel mogelijk aan een medische controle te onderwerpen, is dit nooit gebeurd, en het veganistische dieet - volgens artsen en inspecteurs - heeft de situatie verslechterd.

Gelukkig wist Ula, in tegenstelling tot Roo, te herstellen van een maandenlang ongeschikt dieet. Ondertussen moest het echtpaar, dat veroordeeld werd om drie jaar lang niet voor huisdieren te zorgen, ook de medische en juridische kosten betalen. Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt