Toerist blijft op 100 meter hangen terwijl de glazen brug wordt verwoest door windstoten - Curioctopus.nl
x
Toerist blijft op 100 meter hangen terwijl…
Een TikToker likt een Fokker sinds 6 generaties gedwongen te verhuizen: zijn koeien storen de buren die uit de stad afkomstig zijn

Toerist blijft op 100 meter hangen terwijl de glazen brug wordt verwoest door windstoten

12 Mei 2021 • Door Janine
12.563
Advertisement

Stel je voor dat je 100 meter boven de grond aan een glazen brug hangt, met harde windstoten en de stukken van het bouwwerk die om je heen achter elkaar worden meegesleurd. Nee, we beschrijven geen filmscène, maar wat er werkelijk is gebeurd in China, niet ver van de stad Longjing.

Hier bevindt zich een glazen brug die even spectaculair als angstaanjagend is, gebouwd in het Piyan-gebergte. Net als tientallen andere soortgelijke gebouwen in het Aziatische land, is het snel een toeristische attractie geworden. Wat gebeurt er echter als de kracht van de elementen alles overweldigt? Vraag het de toerist die zich letterlijk aan de brug vastklampte terwijl de wind hem wegblaast. De beelden van het gebeurde, spreken voor zich.

via: CNN

foto: Weibo.cn

Het gebeurde allemaal op 7 mei 2021. De wind waaide die dag met pieken van 150 km/u, en misschien was het beter om die glazen brug niet over te steken. Toch waagde de toerist zich in die onderneming. Terwijl hij midden op de structuur stond, was de man letterlijk geblokkeerd. De windstoten waren zo hevig dat ze verschillende glaspanelen van de brug beschadigden, ontmantelden en meesleurden, die al snel veranderde in een duizelingwekkende loopbrug die in de leegte hing.

Daarom kon de toerist in die dramatische situatie niet anders dan zich vastklampen aan de zijkanten van de brug, letterlijk tussen leven en dood. Volgens wat we hebben vernomen, werd de man in ongeveer een half uur tijd, dankzij de tussenkomst van brandweerlieden, politie en degenen die de structuur beheren, gered.

Hij werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht en onderging alle noodzakelijke onderzoeken en kreeg psychologische begeleiding om dit ernstige trauma te boven te komen, een situatie die hij niet zo gemakkelijk zal vergeten.

Het beeld van wat er gebeurde, aanvankelijk gedeeld door de Chinese media, ging in korte tijd de wereld rond en verzamelde miljoenen views. Het verhaal deed ook veel twijfels rijzen over de veiligheid van constructies zoals die brug, die nogal wijdverspreid zijn in China. Vooral als de weersomstandigheden van dien aard zijn, is het noodzakelijk om de toegang te verhinderen en ervoor te zorgen dat deze loopbruggen voldoende weerstand bieden. Gelukkig kwam de toerist in dit geval alleen maar met de schrik weg!

Tags: ChinaWTFActualiteit
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt