“Ze strijkt niet, wast niet en kookt niet": man vraagt ​​echtscheiding aan omdat zijn vrouw hem verwaarloost

Janine image
door Janine

14 Mei 2021

“Ze strijkt niet, wast niet en kookt niet": man vraagt ​​echtscheiding aan omdat zijn vrouw hem verwaarloost
Advertisement

Het getrouwde leven gaat niet altijd over rozen. Het kan gebeuren dat de dagelijkse verplichtingen door beide echtgenoten niet gelijk worden uitgevoerd, en op dat punt ontstaan ​​vaak conflicten en ontevredenheid.

Volgens het verhaal dat we je gaan vertellen, zijn er mannen die er vast van overtuigd zijn dat hun vrouwen bijna als vanzelfsprekend bepaalde huishoudelijke taken uitvoeren die zijn niet hoeven te doen. Een dergelijke overtuiging bracht de echtgenoot, die de hoofdrolspeler is in ons verhaal, ertoe om een ​​scheiding aan te vragen. Met welke redenen? Zijn vrouw "strijkt niet, wast niet en kookt niet". Het antwoord van de rechter liet niet lang op zich wachten.

via Sky Tg 24

Advertisement
Jason Burrows/Flickr - Not the actual photo

Jason Burrows/Flickr - Not the actual photo

Het is geen grap: de man in kwestie is daadwerkelijk voor de rechter verschenen met het verzoek om echtscheiding omdat zijn vrouw "niet voor hem zorgde". Het gebeurde in Foggia, in Italië, waar deze ontevreden echtgenoot al zijn ongenoegen voor de wet uitsprak en verklaarde dat hij niet tevreden was met het huwelijkse gedrag van zijn vrouw.

Volgens hem zou de vrouw in feite verplicht zijn geweest om de maaltijden klaar te maken, zijn kleren te wassen en te strijken, vooral omdat ze geen vaste baan heeft zoals hij. De ruzies zouden, volgens wat hij zei, zeer frequent zijn geweest, en vaak zou het "schenden van de echtelijke plichten" van de vrouw haar man hebben gedwongen zijn vuile kleren naar zijn moeder te brengen.

Advertisement
SalFalko/Flickr - Not the actual photo

SalFalko/Flickr - Not the actual photo

Daarom waren er volgens de man alle redenen om een ​​echtscheiding aan te vragen. Toen hij echter zijn redenen had toegelicht, kreeg hij een antwoord van de rechter dat hij waarschijnlijk niet had verwacht. “Het is niet aan haar alleen om alle taken van de zorg voor het huis en de kinderen op zich te nemen - zei de vertegenwoordiger van de wet - beide echtgenoten zijn verplicht om dezelfde taken uit te voeren, ook al werkt er maar een van hen. Een situatie van onderwerping is niet toegestaan."

Kortom: bij een getrouwd stel zijn de verplichtingen en taken wederzijds, die gelijk verdeeld moeten worden. Met deze woorden wees de rechter het verzoek van de man af, omdat hij de beschuldigingen te algemeen vond en opmerkte dat er geen bewijs was over de vermeende "schendingen van de echtelijke plichten" die door de echtgenoot werden aangehaald.

Publicdomainpictures - Not the actual photo

Publicdomainpictures - Not the actual photo

Zoals vaak gebeurt in gevallen als deze, veroorzaakte de episode controverse en discussies, evenals reacties van verbazing over het feit dat de man om die redenen zo’n verzoek deed. Wat vind jij? Was het juist van de rechter om het echtscheidingsverzoek af te wijzen?

Advertisement