Een jongen publiceert enkele walgelijke foto's van het restaurant waar hij werkt: op staande voet ontslagen

Janine image
door Janine

16 Mei 2021

Een jongen publiceert enkele walgelijke foto's van het restaurant waar hij werkt: op staande voet ontslagen
Advertisement

Heb je je ooit afgevraagd wat er verborgen zit in de keuken van een restaurant? Misschien is het in sommige gevallen beter om je er niet in te verdiepen, omdat je het risico zou kunnen lopen om licht te werpen op situaties die niet de beste zijn op het gebied van hygiëne, naleving van regelgeving, productkwaliteit en nog veel meer. De jongen over wie we je gaan vertellen, weet er alles van, die, omdat hij de waarheid wilde documenteren, zijn baan op het spel heeft gezet.

De jongen, op Twitter bekend als "nick", kon het niet laten en besloot verschillende foto's te publiceren van het McDonald's-restaurant waar hij werkte, om de walgelijke omstandigheden bekend te maken waarin de technische lokalen van het fastfood-restaurant zich bevonden. Toen de afbeeldingen openbaar werden gemaakt, werd de jongen ontslagen.

via nick/Twitter

Advertisement
nick/Twitter

nick/Twitter

Het duurde niet lang voordat de door Nick vrijgegeven beelden een enorme sensatie veroorzaakten. We zijn in Louisiana, in de Verenigde Staten, en het is hier dat de jongen besloot om de werkelijke omstandigheden van de plek waar hij enige tijd werkte te "ontmaskeren". Zich ervan bewust dat hij hierdoor zijn baan zou verliezen, wilde de jongen potentiële klanten toch waarschuwen voor wat hij zelf elke dag “achter de schermen” van het restaurant zag.

Advertisement
nick/Twitter

nick/Twitter

Vuile vloeren, overal aangekoekt vet, een ijsmachine voor McFlurry's in omstandigheden die een understatement zouden zijn om het als walgelijk te definiëren. De keukens van McDonald's waar Nick werkte, gaan echt verder dan de ergste nachtmerrie op het gebied van hygiëne in restaurants. Natuurlijk: gelukkig is dit geen algemene situatie, en de meeste fastfoods en restaurants doen hun uiterste best om de omgeving hygiënisch en wettelijk conform te maken, maar deze foto's zijn zeker indrukwekkend.

nick/Twitter

nick/Twitter

De voormalige werknemer wist, zoals hij zelf toegaf, dat de publicatie van die foto's hem duur zou komen te staan, maar besloot toch door te gaan. Nu heeft hij gelukkig een andere baan, maar zijn verhaal blijft discussies oproepen en heeft veel mensen geraakt.

nick/Twitter

nick/Twitter

Naast degenen die zeiden dat ze begrijpelijkerwijs geschokt waren en er van walgden, waren er ook degenen die Nick ervan beschuldigden de contractuele regels niet te respecteren, aangezien hij die beelden deelde toen hij nog in het restaurant werkte. De jongen betaalde dit echter allemaal met zijn ontslag en we zijn er zeker van dat hij op de een of andere manier heeft bijgedragen aan een groter bewustzijn van bepaalde aspecten die te vaak in de schaduw blijven.

nick/Twitter

nick/Twitter

Wat vind jij? Was het juist die situatie te melden door zijn baan in gevaar te brengen?

Advertisement