Heer des huizes weigert doorbakken biefstuk voor zijn gast te bakken: “bij mij eet je vlees op deze manier”

Janine image
door Janine

11 December 2021

Heer des huizes weigert doorbakken biefstuk voor zijn gast te bakken: “bij mij eet je vlees op deze manier”
Advertisement

Bij het uitnodigen van gasten voor het diner moet rekening worden gehouden met hun dieetwensen. De gastheer moet dan ook proberen aan ieders smaak te voldoen, met als doel een mooie avond door te brengen in het gezelschap van vrienden en lekker eten. Een man op Reddit opende een echt debat: hij weigerde in te gaan op het verzoek van zijn gast en een zeer dure Wagyu biefstuk langer te bakken: volgens hem is het bakken van vlees in feite een zeer serieuze zaak en moet de biefstuk rood worden gegeten. De man vertelde het verhaal:



via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

"Dit jaar hadden we een beetje een extravagant feest met vrienden omdat ik een Wagyu entrecote had gezien voor een onorthodoxe prijs. Ik had 10 gasten voor het avondeten, voornamelijk stellen, inclusief mijn vriend die sinds een paar maanden met een meisje aan het daten is. We hadden een breed scala aan gerechten, maar ik was verantwoordelijk voor het bakken van het vlees. Biefstuk is voor mij als een religie en ik neem het heel serieus." [...]

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De man vervolgt: “Toen kwam het nieuwe meisje van de groep. Ze ziet de eerste steak gesneden en ziet dat deze roze van binnen is en wijst erop dat de steak doorbakken moet zijn. Ik heb haar laten weten dat dat niet zo was en dat deze steaks in werkelijkheid gebakken zijn op de ideale temperatuur. Ze vroeg me onmiddellijk om haar biefstuk te bakken tot hij helemaal bruin was en ik zei resoluut: "Dat is onmogelijk”. Ze werd boos en schreeuwde dat het haar biefstuk was en dat ze het zou moeten eten zoals zij het lekker vond. Ik vertelde haar dat er veel andere soorten vlees waren om uit te kiezen, evenals een groot aantal bijgerechten die ze kon nemen, maar dat ze bij mij thuis geen doorbakken biefstuk zou eten.”

Pexels

Pexels

De woedende vrouw stond op van tafel en zette de biefstuk in de magnetron. “Ik sprong op en greep haar vast, waarna de helft van de biefstuk op de grond viel. Mijn honden aten het meteen op, dus ik zei: "Nou, het ging in ieder geval naar degenen die een goede steak kunnen waarderen." De avond was, op dat moment, verpest en enkele vrienden besloten de banden met de man die zich niet begripvol toonde volledig te verbreken.

Advertisement