Een man gaat aan tafel bij een meisje zitten waardoor ze zich ongemakkelijk voelt: een situatie die veel vrouwen dagelijks meemaken

Janine image
door Janine

16 Mei 2021

Een man gaat aan tafel bij een meisje zitten waardoor ze zich ongemakkelijk voelt: een situatie die veel vrouwen dagelijks meemaken
Advertisement

Niemand zou zich ooit moeten voelen zoals dit meisje zich voelde. Niemand zou ooit angst, ongemak, schending van privacy en ruimtes mogen voelen. Niemand mag ooit worden gedwongen iemand te vragen te stoppen of weg te gaan, bedreigd te worden, zelfs op een onmerkbare manier, omdat deze persoon niet kan begrijpen dat zijn aanwezigheid niet gewenst is. Helaas is dat wat een meisje moest doen toen een oudere man haar benaderde.

NB: de link naar de volledige video vind je onderaan het artikel.

via maassassin_/Tiktok

Advertisement
maassassin_/Tiktok

maassassin_/Tiktok

Een 18-jarig meisje deelde een video op Tiktok, met een onderschrift dat al haar ongemak toont: "de engste nacht van mijn leven tot nu toe". De video's, die het meisje op de binnenplaats van een hotel laten zien, zijn snel viraal gegaan op sociale media en veel vrouwen hebben zich niet alleen geïdentificeerd met haar situatie, maar zeggen dat ze net zulke beangstigende momenten hebben meegemaakt. Een man kwam naar haar toe en ging aan haar tafel zitten terwijl ze een video aan het opnemen was. Hij vroeg haar of haar stoel bezet was en ze zei nee, denkend dat hij de stoel naar een andere tafel wilde brengen. In plaats daarvan ging de man zitten en begon met haar te praten.

Advertisement
maassassin_/Tiktok

maassassin_/Tiktok

Maar uit de uitdrukkingen van het meisje blijkt dat ze zich ongemakkelijk voelt en niet blij is met die situatie. Hij vraagt ​​wat ze aan het doen was en hoe ze heette en ze antwoordt in eenlettergrepige woorden, in een poging niet grof of paranoïde te klinken, en verzint een naam. Zodra het meisje zegt dat ze een direct aan het maken is, loopt de man weg en zegt "leuk je ontmoet te hebben".

maassassin_/Tiktok

maassassin_/Tiktok

In een andere video legde het meisje uit dat de man ongeveer 30 jaar oud leek te zijn: hij was veel ouder dan zij en had moeten begrijpen dat het niet gepast was om een ​​meisje te benaderen dat alleen zat en zichtbaar bang en zich ongemakkelijk voelde.

maassassin_/Tiktok

maassassin_/Tiktok

De video van het meisje is meer dan 11 miljoen keer bekeken en het is niet moeilijk te raden waarom: veel vrouwen zijn lastiggevallen door "enge mannen" en hebben exact dezelfde situatie meegemaakt. Een situatie waarin je niet weet wat je moet doen: een zesde zintuig vertelt je dat er iets vreemds is, maar aan de andere kant wil je niet overdreven reageren.

chris_notcapn/Twitter

Sommige jongens antwoordden dat de man gewoon vriendelijk was en vriendschap wilde sluiten, maar kan een oudere man die een meisje benadert en bij haar gaat zitten, ondanks dat ze zich ongemakkelijk en bang voelt, als vriendelijk worden beschouwd? Of is het beter om het verontrustend te noemen?

Advertisement