Een man gaat aan tafel bij een meisje zitten waardoor ze zich ongemakkelijk voelt: een situatie die veel vrouwen dagelijks meemaken - Curioctopus.nl
x
Een man gaat aan tafel bij een meisje…
In Finland leren jongens en meisjes vanaf de basisschool schoonmaken en naaien Een kleuterschool berispt een moeder omdat ze haar dochter niet als een meisje kleedt:

Een man gaat aan tafel bij een meisje zitten waardoor ze zich ongemakkelijk voelt: een situatie die veel vrouwen dagelijks meemaken

16 Mei 2021 • Door Janine
1.199
Advertisement

Niemand zou zich ooit moeten voelen zoals dit meisje zich voelde. Niemand zou ooit angst, ongemak, schending van privacy en ruimtes mogen voelen. Niemand mag ooit worden gedwongen iemand te vragen te stoppen of weg te gaan, bedreigd te worden, zelfs op een onmerkbare manier, omdat deze persoon niet kan begrijpen dat zijn aanwezigheid niet gewenst is. Helaas is dat wat een meisje moest doen toen een oudere man haar benaderde.

NB: de link naar de volledige video vind je onderaan het artikel.


Een 18-jarig meisje deelde een video op Tiktok, met een onderschrift dat al haar ongemak toont: "de engste nacht van mijn leven tot nu toe". De video's, die het meisje op de binnenplaats van een hotel laten zien, zijn snel viraal gegaan op sociale media en veel vrouwen hebben zich niet alleen geïdentificeerd met haar situatie, maar zeggen dat ze net zulke beangstigende momenten hebben meegemaakt. Een man kwam naar haar toe en ging aan haar tafel zitten terwijl ze een video aan het opnemen was. Hij vroeg haar of haar stoel bezet was en ze zei nee, denkend dat hij de stoel naar een andere tafel wilde brengen. In plaats daarvan ging de man zitten en begon met haar te praten.

Maar uit de uitdrukkingen van het meisje blijkt dat ze zich ongemakkelijk voelt en niet blij is met die situatie. Hij vraagt ​​wat ze aan het doen was en hoe ze heette en ze antwoordt in eenlettergrepige woorden, in een poging niet grof of paranoïde te klinken, en verzint een naam. Zodra het meisje zegt dat ze een direct aan het maken is, loopt de man weg en zegt "leuk je ontmoet te hebben".

Advertisement

In een andere video legde het meisje uit dat de man ongeveer 30 jaar oud leek te zijn: hij was veel ouder dan zij en had moeten begrijpen dat het niet gepast was om een ​​meisje te benaderen dat alleen zat en zichtbaar bang en zich ongemakkelijk voelde.

De video van het meisje is meer dan 11 miljoen keer bekeken en het is niet moeilijk te raden waarom: veel vrouwen zijn lastiggevallen door "enge mannen" en hebben exact dezelfde situatie meegemaakt. Een situatie waarin je niet weet wat je moet doen: een zesde zintuig vertelt je dat er iets vreemds is, maar aan de andere kant wil je niet overdreven reageren.

Sommige jongens antwoordden dat de man gewoon vriendelijk was en vriendschap wilde sluiten, maar kan een oudere man die een meisje benadert en bij haar gaat zitten, ondanks dat ze zich ongemakkelijk en bang voelt, als vriendelijk worden beschouwd? Of is het beter om het verontrustend te noemen?

Tags: VrouwenAbsurdVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt