"Ik heb er spijt van dat ik kinderen heb gekregen": een vrouw deelt openlijk haar visie op het moederschap - Curioctopus.nl
x
"Ik heb er spijt van dat ik kinderen…
Beschamende architectuur: 16 mensen deelden de meest absurde structuren die ze zagen

"Ik heb er spijt van dat ik kinderen heb gekregen": een vrouw deelt openlijk haar visie op het moederschap

17 Mei 2021 • Door Janine
3.697
Advertisement

Het moederschap, en de manier waarop ermee wordt omgegaan, is iets subjectiefs. Hoewel het niet nodig is om moeder te zijn en kinderen te hebben om een ​​voldaan persoon te zijn, wordt jonge vrouwen vandaag de dag toch vaak de vraag gesteld: "wanneer krijg je een kind?", waaruit blijkt hoe moeilijk het is om sommige sociale conventies achterwege te laten. Er zijn vrouwen die nog niet klaar zijn om moeder te worden of gewoon geen kinderen willen hebben. Moeten ze om deze reden worden bekritiseerd? Moeten ze zich schuldig voelen als hun verlangen indruist tegen het maatschappelijke denken? Dit is het verhaal van Karla Tenório, een 38-jarige schrijfster en actrice die met haar verklaring tot controverse op sociale media leidde.

Wat zei Karla dat zo schokkend was dat het zo'n verhit debat veroorzaakte? Ze zei dat ze van haar dochter houdt, maar een hekel heeft aan het moeder zijn: ze wilde haar ervaringen en gedachten vertellen om al die vrouwen te steunen die niet gelukkig zijn om moeder te zijn of die graag moeder zijn, maar zich niet verbonden voelen met hun kinderen.

Karla heeft nooit de wens gevoeld om moeder te worden, maar is gezwicht voor de wil van haar man. Hoewel de maanden van zwangerschap haar hielpen om de situatie te accepteren en zich zo goed mogelijk voor te bereiden, veranderde ze na de bevalling niet van gedachten en voelde ze nog steeds een gevoel van ongemak en wilde ze tijdens de bevalling terug in de tijd. Karla begon ook te lijden aan een postpartum psychose: de wens om een ​​voorbeeldige moeder te zijn, veranderde haar op een volkomen onvrijwillige manier in een onderdrukkende “verzorgster” voor haar dochter. Ze houdt niet van het moeder zijn, maar bovenal houdt ze niet van het klassieke idee van het moederschap, volgens welke moeder zijn het mooiste is wat er is en je je hele bestaan ​​moet wijden aan je kinderen en hun welzijn.

Advertisement

De vrouw leefde ongeveer 10 jaar met een schuldgevoel dat aan haar knaagde en ze vond het moeilijk om erover te praten uit angst om bekritiseerd en veroordeeld te worden. De dingen veranderden in 2017 toen ze een groep vrouwen ontmoette die dezelfde gedachte deelden. Gedurende die periode realiseerde ze zich dat het mogelijk is om van kinderen te houden, maar het moederschap als concept te haten. Nu deelt Karla haar verhaal, haar gedachten en haar worstelingen op haar Instagram-profiel - genaamd "berouwvolle moeder" - om alle vrouwen te helpen die in dezelfde toestand leven. Ze wil hen duidelijk maken dat moeder zijn en van kinderen houden twee verschillende dingen zijn: moeder zijn, vooral in een samenleving die nog steeds gelooft in de "vrouw = moeder" -associatie, is moeilijk en is anders dan wat ons wordt gezegd en anders dan de romantische visie die ons wordt verteld. Deel je haar mening?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt