Veganistisch meisje stelt haar vriend een ultimatum: “of ik, of jouw kat"

Janine image
door Janine

14 Mei 2021

Veganistisch meisje stelt haar vriend een ultimatum: “of ik, of jouw kat"
Advertisement

Er wordt gezegd dat relaties compromissen vereisen, en iets opgeven voor de liefde van de ander zou geen probleem moeten zijn: dit gebeurt met objecten en slechte gewoonten, maar hoeveel mensen zijn bereid - uit liefde - om hun huisdier op te geven? En is het juist om iemand te vragen zijn trouwe viervoeter op te geven? Een 22-jarige jongen werd door zijn vriendin gedwongen een keuze te maken die hij niet wilde maken. Het is dezelfde jongen, die liever anoniem bleef, die het verhaal vertelde.

via reddit/throwRA78wdhsg

Advertisement
throwRA78wdhsg/imgur

throwRA78wdhsg/imgur

De jongen heeft al 7 maanden een relatie met zijn vriendin: hij is erg gelukkig met haar en het gaat goed, al zijn er verschillen in karakter en hebben de twee verschillende gewoontes. Het meisje is bijvoorbeeld veganistisch maar voor hem is dat nooit een probleem geweest. Langzaamaan heeft ook hij deze nieuwe levensstijl benaderd en heeft hij de consumptie van dierlijk vlees opgegeven. Het werd een probleem toen zijn vriendin hem een ​​ultimatum stelde: ze vroeg hem te kiezen tussen zijn trouwe kat Mittens en haar. Waarom? Het meisje voelde zich niet op haar gemak met de kat in de buurt, sterker nog, de twee zagen elkaar de laatste tijd alleen in haar appartement. Het ging zo goed dat de twee erover dachten om samen te gaan wonen, maar het meisje verduidelijkte haar standpunt.

Advertisement
Not the actual photo -Christopher Campbell/Unplash

Not the actual photo -Christopher Campbell/Unplash

Om samen te gaan wonen zou het nodig zijn geweest om Mittens op te geven en het aan iemand anders te geven, omdat zij er vast van overtuigd is dat het hebben van een kat ondenkbaar is voor veganisten: katten jagen op muizen en eten vlees, dus het bezitten van een vleesetend dier is in strijd met de veganistische principes. De jongen zei toen prompt dat hij niet bereid was zijn kat op te geven, maar wel bereid zou zijn om voer van betrouwbaardere merken te kopen. Het meisje was echter woedend: Mittens zou sowieso vlees hebben gegeten, en dit was niet goed.

De jongen, boos, vertelde haar dat ze hem - aan het begin van de relatie - had moeten waarschuwen dat het hebben van een kat een probleem voor haar was; hij verliet daarom het appartement van zijn vriendin en keerde terug naar Mittens, klaar om haar zijn genegenheid te tonen. Hij heeft duidelijke ideeën: hij wil de relatie niet beëindigen, maar is niet van plan zijn trouwe viervoeter op te geven en vraagt ​​zich af of het normaal is om een ​​relatie te onderbreken vanwege een ideologie. Veel veganistische mensen hebben katten, waarom zou dit een probleem zijn? Waarom zou de jongen iets moeten opgeven dat hem zo dierbaar is en zijn vriendin daarentegen niet bereid is om compromissen te sluiten?

Advertisement