x
"Ik ben onbeschofte mensen zat”: barman…
Caravaggio: hoe slaagde hij erin om het beroemde licht te creëren dat kenmerkend is voor zijn werken? Het wasbare en herbruikbare toiletpapier komt eraan: een ecologische uitvinding die de meningen verdeelt

"Ik ben onbeschofte mensen zat”: barman geeft korting op koffie aan de vriendelijkste klanten

23 Mei 2021 • Door Janine
2.811
Advertisement

Wie met mensen werkt, vraagt ​​zich vaak af: hebben klanten echt altijd gelijk? Is het zo'n ontegenzeggelijk principe? Waarschijnlijk niet, te oordelen naar het aantal episodes die dag in dag uit plaatsvinden door onbeleefde mensen die denken dat ze verkopers en medewerkers zonder respect kunnen behandelen alleen omdat ze moeten worden bediend.

Juist voor al die momenten waarop het “gelijk” die klanten altijd hebben gekregen wordt misbruikt, heeft Austin Simms, een Amerikaanse barman uit Virginia, besloten om symbolisch te handelen, waarbij hij zelfs het risico loopt om wat geld te verliezen. Wat heeft hij gedaan? Simpel: hij besloot de prijzen van koffie in zijn restaurant te differentiëren op basis van de vriendelijkheid die klanten zouden hebben getoond als ze erom vroegen.


$5 voor “een koffie", $3 voor "koffie alstublieft", $1,75 voor "Hallo, ik wil graag een kop koffie". Lijkt dit je eerlijk? Austin was de onbeleefde klanten zat en besloot dit te doen, met een bord met de bovengenoemde prijzen voor een kop koffie in zijn Cups Coffee and Tea-bar in Roanoke, in Virginia.

Met dien verstande dat alle mensen die naar een commerciële activiteit gaan een beleefde en professionele service en behandeling moeten krijgen, blijft het een feit dat de klant ook respect moet tonen jegens degenen die op dat moment aan het werk zijn. Toch gebeurt dit niet altijd, dat weten we maar al te goed.

Daarom besloot Austin, zelfs met het risico een paar dollars te verliezen, om zijn idee van “pro-vriendelijkheid” in praktijk te brengen. Op basis van zijn dagelijkse ervaring is het voor veel mensen erg moeilijk om dingen te vragen door er “alsjeblieft" aan toe te voegen. Gedifferentieerde prijzen volgens de manier waarop het gevraagd wordt, met kortingen voor de meest beleefde klanten.

"Ik besloot dit te doen vanwege al die mensen die nooit de tijd nemen om hallo te zeggen en aardig te zijn - merkte Austin op - ze beseffen niet dat er mensen achter de bar staan". Natuurlijk: misschien heeft iemand de magische formule aangenomen om de korting te krijgen, maar het is zeker geen slecht idee om anderen vriendelijker aan te spreken, en misschien kan het na verschillende pogingen een gewoonte worden.

Advertisement

Tenslotte zou beleefd en respectvol zijn niet veel moeten kosten, en het idee van deze Amerikaanse barman is zeker een manier om dit onder de aandacht te brengen. Wat vind jij? Deed hij er goed aan om een gedifferentieerde prijslijst voor te stellen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt