22-jarige vrouw trouwt met 63-jarige man: "we hebben leren leven met kritiek"

Janine image
door Janine

24 Mei 2021

22-jarige vrouw trouwt met 63-jarige man: "we hebben leren leven met kritiek"
Advertisement

"Liefde kent geen leeftijd": hoe vaak hebben we deze zin al gehoord? Kunnen twee mensen met vele jaren verschil toch een gelukkig leven leiden of hebben, in sommige gevallen, verschillende gewoonten en verschillende ervaringen een negatieve invloed op de relatie? Hoewel er veel stellen zijn waarvan de hoofdrolspelers van zeer verschillende leeftijden zijn, heeft de samenleving nog steeds vooroordelen en twijfels over de authenticiteit - en soms zelfs "het doel" - van het gevoel dat twee mensen van verschillende generaties bindt. Het is het verhaal van Jeffrey Oberman en zijn vrouw Alex: hij is 63 en zij is 22.

via HuffPost

Advertisement
Huffpost

Huffpost

Sommigen zeggen dat hij haar vader lijkt, of zelfs haar grootvader, en aan de buitenkant lijkt het misschien ook zo, maar deze twee mensen zijn verbonden door een puur gevoel: ze werden verliefd, ze trouwden en leiden samen een gelukkig leven ondanks de roddels en de kritiek waaraan ze onderworpen zijn. Jeffrey vertelde zijn verhaal: ze ontmoetten elkaar dankzij een gemeenschappelijke passie voor honden, en tussen de twee was het liefde op het eerste gezicht. Zo begonnen ze elkaar vaker te zien, ook al woonden ze ver weg. Maar de moeilijkheden hielden hen nooit tegen en, hoewel met enige angst, voelden ze iets zo sterk dat het hen ertoe aanzette erachter te komen wat het was.

De moeder van de vrouw, 10 jaar jonger dan Jeffrey, was erg sceptisch en was bang voor deze relatie. Toen Alex wegging om Jeffrey te ontmoeten, waren de twee het eens over een “geheim woord” van veiligheid dat de vrouw zou moeten gebruiken als ze in gevaar was. Een jaar na de eerste ontmoeting zijn Jeffrey en Alex getrouwd. En met de vooroordelen, de fronsende blikken van mensen en de twijfels van vrienden en familie hebben ze geleerd te leven. Hun relatie zou niet sterker en completer kunnen zijn.

 

Advertisement
Jason Pomietlasz Facebook

Jason Pomietlasz Facebook

Jeffrey zegt: “Soms, 's nachts, als ik Alex omhels en haar troost vanwege een bijzonder wrede episode van onverdraagzame opmerkingen over de legitimiteit van onze verbintenis, betrap ik mezelf erop dat ik hetzelfde zeg: uiteindelijk is succes de beste wraak. Ik betwijfel of er over twintig jaar nog iemand zal twijfelen aan ons huwelijk. In een tijd waarin bijna de helft van alle huwelijken in een scheiding eindigt, wordt een langdurige relatie die overleeft en gedijt, zelden in twijfel getrokken. Ik hoop lang genoeg te leven om van dat moment te genieten."

Wat denk jij ervan?

Advertisement