Ze ontdekt het verraad en verlaat haar partner met een bericht, hij verzet zich tegen de breuk: "Ik ben de man"

Janine

01 November 2022

Ze ontdekt het verraad en verlaat haar partner met een bericht, hij verzet zich tegen de breuk:
Advertisement

Sentimentele relaties, net als vriendschapsrelaties, kunnen om verschillende redenen een epiloog bereiken: een verandering in levensdoelen, een in de loop van de tijd gerijpte karakterincompatibiliteit, het einde van gevoelens, verraad. Wat de reden ook is, deze beslissing wordt nauwelijks eenstemmig genomen en de overgebleven persoon kan de keuze van de ander alleen accepteren door de breuk onder ogen te zien. Maar als dit niet gebeurt en een van de twee partners wil zich niet neerleggen bij het einde van de relatie, ondanks dat hij aan de verkeerde kant staat en onredelijke argumenten aanvoert, hoe moet men zich dan gedragen? Een vrouw vroeg het de Reddit-gemeenschap, door haar persoonlijke verhaal uit te leggen.

via Reddit

Advertisement

Pixabay-Not the actual photo

De gebruiker vertelde wat er was gebeurd tussen haar en haar inmiddels ex-vriend, die zich schuldig had gemaakt aan het langdurig bedriegen van haar. "Ik ben erg in de war", begon de vrouw in haar post. "Ik kwam erachter dat mijn partner me al tien maanden bedroog, dus ik liet hem per sms weten dat onze relatie afgelopen was. Ik weet dat het geen elegante methode was, maar ik was het zat.”

De reactie van de man was om naar het huis van zijn vriendin te gaan en te verklaren dat hij er niets van wilde weten dat hij was verlaten. "Hij ging voor mijn deur staan en zei dat hij degene wilde zijn die het uit zou maken. Hij zei dat hij mijn 'verzoek' om uit elkaar te gaan had afgewezen." In plaats van zich te verontschuldigen en te proberen het op te lossen, gaf de man uiteindelijk een absurde reden om het einde van de relatie niet te accepteren: "Ik zei hem te vertrekken en hij begon te zeggen dat geen enkele vrouw hem ooit eerder had verlaten, dat hij de man is en het aan hem is om dergelijke beslissingen te nemen. Uiteindelijk is hij weggegaan en nu ben ik compleet verbijsterd."

Pxhere-Not the actual photo

De vrouw belde toen haar zus, naar wie ze een paar dagen verhuisde. "Ik vind het alfa-mannelijke nonsens, vrouwen mogen het niet uitmaken met mannen? Serieus? Hij heeft voor deze episode nooit laten merken dat hij zo is."

Gebruikers hebben de kant van de auteur van de post gekozen, met het argument dat het goed is dat de relatie voorbij is, gezien het gedrag van de voormalige partner. "Je hebt zijn toestemming niet nodig om uit elkaar te gaan. Als je geen twee keer ja hebt, is het een nee", schreef iemand, terwijl een ander opmerkte: "Het is kinderachtig. Vergeet hem en zijn delicate ego. Wees dankbaar dat je hem kwijt bent en vergeet hem.”

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement