Net als Pinokkio: visser wordt "opgeslokt" door een walvis en vervolgens uitgespuugd - Curioctopus.nl
x
Net als Pinokkio: visser wordt "opgeslokt"…
Deze fotograaf maakt spectaculaire watersculpturen die tot leven lijken te komen

Net als Pinokkio: visser wordt "opgeslokt" door een walvis en vervolgens uitgespuugd

23 Juni 2021 • Door Janine
846
Advertisement

Een avontuur dat hij zich zeker zijn hele leven zal herinneren en vertellen, dat van kreeftenvisser Michael Packard op Cape Cod, in Massachusetts. Het was een heel normale dag en met uitstekend zicht voor hem en een vriend met wie hij aan boord van zijn boot op kreeften was gaan vissen.

Wat is er met hem gebeurd dat zo ongelooflijk was? Hij maakte een "ritje” tussen de kaken van een bultrug. Ja, je leest het goed: alsof hij een soort Pinokkio-visser was, bevond Packard zich plotseling met zijn hele lichaam in de walvis. Het geluk wilde dat het dier hem kort daarna zou uitspugen, zodat de man zich wist te redden en de wereld over zijn ongelooflijke ervaring kon vertellen.

via: CBS Boston

"Ik dacht dat ik het niet zou hebben gehaald - zei de man - ineens voelde ik een duw en even later was het helemaal zwart, ik zat in de walvis". Best griezelig en absurd, nietwaar? Toch is het precies wat er gebeurde met deze man, die, om zichzelf te verdedigen, instinctief een “strategie” begon uit te voeren waardoor de bultrug het gelukkig opgaf hem volledig op te slokken.

Dertig seconden die een eeuwigheid leken: dit is de tijd die Michael in het dier doorbracht. In zijn kaken begon de 56-jarige man onrustig te worden, te kronkelen en hij probeerde op alle mogelijke manieren een sprankje licht te zien. Waarschijnlijk was het dit dat de walvis irriteerde, die hem met een soort "hoest" uitspuugde.

"Ik dacht meteen aan een grote witte haai", zei Packard, geïnterviewd over zijn avontuur. "Daarbinnen, in het donker, realiseerde ik me echter dat er geen tanden waren, en toen begreep ik het, meteen denkend dat mijn einde naderde". Alles gebeurde in slechts een paar minuten na de duik en deze ervaring was voor hem zeker heel anders dan een simpele kreeftenvisserij.

Advertisement

De 56-jarige zei ondanks zijn avontuur dat hij het duiken niet wil opgeven. Het is zelfs verbazingwekkend dat hij er alleen een vermoedelijke verstuiking van de knie aan over hield. Volgens wat er is geleerd, zou een dergelijk feit volkomen toevallig zijn, aangezien bultruggen niet agressief zijn tegenover mensen en omdat de conformatie van het spijsverteringsstelsel hen niet toestaat ze echt door te slikken.

Wie weet of de walvis die Michael “verwelkomde” hem gewoon wilde proeven... In de tussentijd kan deze man zeggen dat hij op een mooie manier ontsnapt is en dat hij voor een dag Pinokkio was!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt