"Of je zoekt een echte baan of je gaat het huis uit": het ultimatum van een vader naar zijn dochter toe zorgt voor veel ophef

Janine image
door Janine

23 Juni 2021

"Of je zoekt een echte baan of je gaat het huis uit": het ultimatum van een vader naar zijn dochter toe zorgt voor veel ophef
Advertisement

Voor veel jongeren is het niet gemakkelijk om de kans te krijgen om onafhankelijk te worden en het ouderlijk huis te verlaten. Of het nu uit gemak is, of vanwege het gebrek aan geld dat nodig is om deze stap te zetten, velen blijven vaak in het "nest" van de familie totdat ze volwassen zijn. Het is duidelijk dat dit voor ouders niet altijd positief is, ondanks de genegenheid die ze voor hun kinderen hebben.

De vader over wie we je gaan vertellen, weet er alles van, de hoofdpersoon van een uitbarsting die hij heeft besloten publiekelijk op Reddit te vertellen, waardoor een brede discussie ontstond over kwesties die veel gezinnen aangaan. Een echt ultimatum, die hij gaf aan zijn 24-jarige dochter, een werkende studente die volgens hem iets meer zou moeten doen om bij te dragen aan de gezinslasten.

via thr0wawayRR/reddit

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Of je vindt een echte baan om bij te dragen aan de kosten, of je gaat uit huis." Dit is het bericht dat de man in duidelijke woorden naar zijn dochter stuurde, waarin hij internetgebruikers vroeg of hij echt zo ongevoelig was als zijn familie hem heeft gedefinieerd.

Op deze manier kan het lijken alsof het meisje in kwestie niet werkt, en in plaats daarvan heeft de 24-jarige een baan als universiteitsassistente. Terwijl ze dit doet, blijft ze haar studie voortzetten en krijgt ze helaas halfjaarlijks betaald, waardoor ze niet meteen alle kosten kan betalen. Niet alleen dat: de vader zei dat de jonge vrouw op 19-jarige leeftijd op zichzelf was gaan wonen, maar dat ze door verschillende omstandigheden gedwongen was het appartement te verlaten en terug te keren naar haar familie.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Ik kan niet toestaan ​​dat een volwassen vrouw in mijn huis woont zonder de huur te betalen", schreef de vader, met het argument dat het feit dat ze zijn dochter was er niet toe doet. Dus besloot hij haar zijn ultimatum te geven. Een uitspraak waar de 24-jarige het niet mee eens was, ook gezien het feit dat de man openlijk heeft beweerd dat haar baan als assistente niet als een echt beroep kan worden beschouwd.

Het meisje begon te huilen, overweldigd door haar situatie en beweerde al het mogelijke te doen om alles aan te kunnen, tussen studie en werk. De discussie escaleerde toen de moeder, zich bewust van wat er gebeurde, de verdediging van haar dochter op zich nam, zich tegen haar man keerde en hem ongevoelig en te streng noemde en hem uiteindelijk negeerde. Gezien de situatie vroeg de man zich af of hij echt ongelijk had en richtte hij de vraag tot de mensen die zijn bericht lazen.

Misschien had hij niet verwacht dat de meeste mensen het met zijn dochter eens zouden zijn en hem hard zouden bekritiseren vanwege zijn gedrag. Wat vind jij? Was zijn ultimatum voor het meisje juist of had hij meer begrip moeten tonen gezien de inzet van zijn dochter?

Advertisement