Hij werd blind door wodka te drinken en kreeg zijn gezichtsvermogen terug dankzij whisky: het absurde verhaal van deze man

Janine image
door Janine

23 Juli 2021

Hij werd blind door wodka te drinken en kreeg zijn gezichtsvermogen terug dankzij whisky: het absurde verhaal van deze man
Advertisement

Hoe erg en verontrustend kan het zijn om plotseling en zonder duidelijke reden je gezichtsvermogen te verliezen? Dit is wat er gebeurde met Denis Duthie, een Nieuw-Zeelandse man die na een toast plotseling zijn gezichtsvermogen verloor. Denis was op een feest om het 50-jarig huwelijk van zijn ouders te vieren en zoals gebeurt bij deze gelegenheden werd er geproost: het glas dat de man hief en vervolgens dronk, bevatte wodka. Toen hij thuiskwam, werd alles zwart: Denis kon niets meer zien. Hij dacht dat het een probleem met de verlichting in huis was, maar het was middag. Nadat hij probeerde het licht aan te doen, realiseerde hij zich plotseling iets verontrustends: hij was blind geworden.

via medicaldaily

Advertisement
Denis Duthie/Facebook

Denis Duthie/Facebook

Nadat hij tevergeefs had geprobeerd in slaap te vallen, bracht zijn vrouw hem naar het ziekenhuis, waar hij een spoedoperatie onderging. De chirurgen merkten onmiddellijk de symptomen van formaldehyde vergiftiging op, veroorzaakt door wodka en het innemen van medicijnen voor diabetes, die de man kort voor het proosten had ingenomen. De artsen zochten daarom naar een manier om het gebeurde te verhelpen en probeerden vervolgens het gezichtsvermogen van de man te herstellen: ethanol, een bepaald type alcohol, kan nuttig zijn om deze aandoening te behandelen, maar het ziekenhuis had er niet voldoende van. Een arts had echter een briljante intuïtie: ethanol is ook in grote hoeveelheden aanwezig in alcoholische dranken, zoals whisky. Hij ging daarom naar een slijterij om een ​​fles whisky te kopen en Denis kreeg onmiddellijk daarna wat druppels toegediend.

Advertisement
Dylan de Jonge/Unsplash

Dylan de Jonge/Unsplash

Na vijf lange dagen, noodzakelijk voor een volledig herstel, keerde Denis' leven verrassend genoeg terug naar de normaliteit: de man kreeg zijn gezichtsvermogen terug en zodra hij zijn ogen opendeed, was hij in staat zijn omgeving te onderscheiden en duidelijk te zien. Een enkel glas wodka was genoeg om de man een nachtmerrie te laten beleven, en minimale hoeveelheden whisky - gebruikt voor medische doeleinden - waren genoeg om een ​​gevaarlijke en beperkende toestand te verhelpen. Een werkelijk ongelooflijk verhaal - gelukkig met een gelukkig einde - dat Denis zich nu met een glimlach herinnert.

Advertisement