7-jarige jongen geeft €1500 uit voor een videogame op zijn mobiele telefoon: zijn vader moet de auto verkopen - Curioctopus.nl
x
7-jarige jongen geeft €1500 uit voor…
Een wonderkind: op 11-jarige leeftijd studeerde hij cum laude af in de natuurkunde Auto blokkeert het fietspad: een meisje neemt wraak en klimt met haar fiets op het dak

7-jarige jongen geeft €1500 uit voor een videogame op zijn mobiele telefoon: zijn vader moet de auto verkopen

10 Juli 2021 • Door Janine
5.123
Advertisement

De technologie van vandaag geeft ons vreugde, maar ook wat frustratie. We zouden op deze manier kunnen samenvatten wat er is gebeurd met de man over wie we je gaan vertellen.

Een vader die, afgaande op wat er gebeurde, misschien iets te onzorgvuldig was in het toevertrouwen van de smartphone aan zijn 7-jarige zoon. Het kind, een liefhebber van videogames, gebruikte zijn mobiele telefoon om games te spelen, maar dat niet alleen. Naarmate hij vorderde in het spel, heeft de kleine het nodig geacht om een ​​lange reeks in-app-aankopen te doen, dat wil zeggen de transacties die in de applicaties worden voorgesteld om updates uit te voeren of, zoals in dit geval, door te gaan in het spel. Het totaal? Ongeveer 1520 euro, waardoor de vader een nogal drastische beslissing moest nemen.

via: Mirror

Het is niet moeilijk om je de verbazing voor te stellen die Muhammad Ashaz, een man uit Colwyn Bay, in Noord-Wales, voelde toen hij 29 betalingsbewijzen, variërend van €2 tot meer dan €110, van Apple in zijn e-mail vond. De oorzaak? De videogame Dragons: Rise of Berk, waarvan zijn zoon een fervent fan is, zozeer zelfs dat hij er alles aan zou doen om vooruitgang te boeken en steeds meer te spelen.

Zo ging de jongen, niveau na niveau, door met zijn aankopen, waarbij hij min of meer dure transacties deed, voor een totaal dat niet alleen zijn vader deed huiveren, maar de man ook deed denken dat het een flagrante fout of oplichterij van Apple was.

"Eerst dacht ik dat ik was opgelicht - zei Mohammed - ik had nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn om zoveel geld uit te geven aan een spel". Zijn verbijstering en woede keerden zich toen ook tegen Apple, dat volgens hem beter zou moeten controleren wie deze in-app-aankopen doet, wat beperkingen zou moeten hebben, vooral omdat kinderen zoals zijn zoon vaak spelen.

Om de digitale uitgaven het hoofd te bieden, moest de man zijn auto, een Toyota Aygo, verkopen. Hoewel hij ongeveer 240 euro vergoed kreeg, beschuldigde hij de Amerikaanse techgigant er nog steeds van hem en zijn zoon te hebben "beroofd", ook gezien het feit dat alle aankopen binnen slechts een uur na het spelen plaatsvonden.

Wat vind jij? Kostbare afleiding, Apple's gebrek aan controle, of allebei?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt