De ongelooflijke reis om de wereld van dit echtpaar: in 26 jaar hebben ze 177 landen bezocht

Janine image
door Janine

19 Juli 2021

De ongelooflijke reis om de wereld van dit echtpaar: in 26 jaar hebben ze 177 landen bezocht
Advertisement

Wat is het geheim van een lange en gelukkige relatie? Voor Gunther Holtorf en zijn vrouw Christine draait alles om het delen van een passie en dezelfde levensvisie: dit echtpaar besloot in 1988 te vertrekken voor een lange reis naar Afrika. De twee waren van plan om anderhalf jaar door het continent te toeren: ze konden zich niet voorstellen dat ze nooit zouden stoppen met reizen en dat ze in 26 jaar tijd 177 landen zouden bezoeken.

via bbc

Advertisement
Alexy/Youtube

Alexy/Youtube

In 1988 maakte Gunther Holtorf een belangrijke keuze: hij besloot ontslag te nemen en zijn spaargeld te gebruiken om met zijn vrouw te reizen. Aanvankelijk waren de twee van plan om 18 maanden op het Afrikaanse platteland door te brengen in het gezelschap van hun Mercedes-Benz G-Wagen genaamd "Otto", maar die reis had nooit echt een einde: hoe meer tijd verstreek, hoe meer de twee beseften dat ze de wereld wilden bezoeken.

Advertisement
Alexy/Youtube

Alexy/Youtube

Al meer dan twee decennia reizen Gunther en Christine alleen in het gezelschap van hun auto, die hen nooit in de steek heeft gelaten. Ze reden naar ongelooflijke plaatsen: van de duinen van de Sahara tot de straten van Parijs. Ze bezochten boeddhistische tempels, Noord-Korea. Het paar deed afstand van alle gemakken die ze voorheen hadden: ze deden afstand van een bed, een stabiliteit, een kledingkast, de dagelijkse routine: in ruil daarvoor kregen ze echter een ervaring die moeilijk in woorden te beschrijven is.

Alexy/Youtube

Alexy/Youtube

's Nachts sliepen ze in hun auto en overdag reisden ze. Ze aten lokaal voedsel of kookten op een draagbaar fornuis, de flessen water werden gebruikt om zich te wassen. Gunther zei: “Hoe meer je reist, hoe meer je beseft hoe weinig je hebt gezien. En hoe meer je hebt gezien en beleefd, hoe meer je wilt blijven zien en beleven”. Ze leefden 22 jaar lang constant door te reizen en slaagden erin 177 landen te bezoeken.

Alexy/Youtube

Alexy/Youtube

In 2010 is Christine overleden, maar ondanks het verlies stopte Gunther niet met reizen: hij zette zijn reis ook voor haar voort, met een foto van haar die aan de spiegel hangt. Pas in 2014, na 26 jaar, keerde Gunther terug naar zijn huis in Berlijn: Otto, zijn trouwe en onverwoestbare auto, bracht hem terug.

Alexy/Youtube

Alexy/Youtube

Bij zijn terugkeer werd hij verwelkomd als een held, maar de man heeft altijd alle eer toegeschreven aan zijn Mercedes, die nu te zien is op de Autosalon van Stuttgart.

Advertisement