Facekini: het "gezichtskostuum" gedragen door Chinese vrouwen om te voorkomen dat ze een kleurtje krijgen - Curioctopus.nl
x
Facekini: het "gezichtskostuum" gedragen…
Hij wint de jackpot in de loterij en komt het geld ophalen, verkleed als Darth Vader om niet herkend te worden Ze is draagmoeder van een stel en heeft een relatie met de vader van het kind: ze vraagt ​​de voogdij aan

Facekini: het "gezichtskostuum" gedragen door Chinese vrouwen om te voorkomen dat ze een kleurtje krijgen

15 Juli 2021 • Door Janine
2.665
Advertisement

Wanneer het warme seizoen aanbreekt en je je dagen op het strand doorbrengt, zijn er mensen die uren in de zon liggen, om een kleurtje te krijgen en vervolgens trots te pronken met hun kleurtje, maar anderen beschermen zichzelf liever en willen voorkomen dat hun huid te donker wordt.

Als je echter denkt aan zonnebrandcrèmes met zeer hoge beschermende factoren, dan zit je ernaast, want er is een trend in China die veel verder gaat dan eenvoudige cosmetische producten. Waar hebben we het over? Over zwemkleding... voor het gezicht. Ja, je leest het goed: ze noemen het facekini en het is een nogal drastische manier voor vrouwen in het oosterse land om hun gezicht te beschermen tegen de "dreiging" van bruin worden.

via: Vogue

Een witte, bleke huid is behoorlijk populair in China, terwijl een donkere huidskleur vaak wordt geassocieerd met ideeën van vulgariteit. Ook vanuit dit uitgangspunt ontstond de facekini, een echt "masker" gemaakt van elastisch materiaal (spandex) dat veel vrouwen gebruiken om hun gezicht te bedekken als ze op het strand zijn.

Heldere kleuren en patronen, betaalbare prijzen en uiteraard de mogelijkheid om niet bruin te worden zijn de ingrediënten van het succes van dit object, dat populair is geworden in China in de badplaats Qingdao, in de provincie Shandong. Precies hier kwam een ​​vrouw op het idee van de facekini.

Advertisement

Wat is tenslotte een betere manier om een ​​strandvakantie te combineren met oosterse tradities gekoppeld aan een witte en bleke huid? Het antwoord ligt precies in dit unieke accessoire dat in korte tijd over de hele wereld bekend is geworden en veel aandacht heeft getrokken.

Met speciale gaten voor ogen, mond en neus is de facekini een echt scherm tegen de zonnestralen en inmiddels een onmisbaar accessoire voor veel mensen.

Geen voorbijgaande mode dus: dit masker is voor veel vrouwen een echte musthave. En het maakt niet uit of de hitte en vochtigheid eronder ondraaglijk worden, om het zachtjes uit te drukken: het gaat erom jezelf te beschermen tegen het verkleuren en de zonnestralen, koste wat kost.

Advertisement

Het totale effect, op Chinese stranden, is behoorlijk extravagant, een accessoire als dit weet zeker enige verbijstering op te wekken, vooral bij degenen die ver van het oosterse land zijn geboren en getogen.

Over smaak valt niet te twisten, en als er mensen zijn die het essentieel vinden om hun facekini te matchen met hun zwemkleding, wie zijn wij dan om te oordelen? Zou jij het willen dragen om niet bruin te worden?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt