Schotland, een heel "spookdorp" met privéstrand te koop: het kost net zoveel als een appartement - Curioctopus.nl
x
Schotland, een heel "spookdorp" met…
Jongen redt een vos van een pelsdierfokkerij: nu zijn ze onafscheidelijk Ze wordt altijd moe wakker ondanks dat ze slaapt: ze installeert een camera en ontdekt dat het de schuld van haar kat is

Schotland, een heel "spookdorp" met privéstrand te koop: het kost net zoveel als een appartement

17 Juli 2021 • Door Janine
1.334
Advertisement

Als het voor velen niet gemakkelijk is om een nieuw huis te kopen, stel je dan eens voor voor hoevelen het mogelijk zou zijn om... een heel dorp te kopen! Maar volgens wat we je gaan vertellen, lijkt het een reële keuze en al met al haalbaar, niet alleen in economisch opzicht. In feite zou het een nogal aantrekkelijk dorp zijn, gelegen in de prachtige Schotse Hooglanden, aan de oevers van een fascinerend meer en compleet met privéstrand.

Kun je je voorstellen dat zo'n plek voor ongeveer 146.000 euro verkocht zou kunnen worden? Als het te mooi klinkt om waar te zijn en je je afvraagt waar het probleem ligt, dan leggen we het je meteen uit. Weet dat als je in spoken gelooft, dit misschien niet de juiste aankoop voor je is.

via: Metro
foto: Goldcrest

In veel steden in Europa - en daarbuiten - koop je voor 146.000 euro een huis van gemiddelde grootte, maar zeker geen heel dorp: daar bestaat geen twijfel over. Toch is de oude stad Lawers, met zijn 1,33 hectare aan de oevers van Loch Tay, op zijn zachtst gezegd een adembenemende plek.

foto: Goldcrest

Het is waar: Lawers is tegenwoordig een verlaten plaats, die al lange tijd niet bevolkt wordt. Eén verhaal maakte het echter heel beroemd, dat van de Lady of Lawers. Volgens de legende zou deze vrouw, die in de tweede helft van de zeventiende eeuw leefde, een waarzegster zijn geweest, bijzonder toegewijd en bekwaam in allerlei soorten profetieën. Gerespecteerd door de lokale bevolking, werd ze tegelijkertijd gevreesd, omdat vaak uitkwam wat ze voorspelde.

Advertisement

Een van deze profetieën van haar houdt in het bijzonder verband met een es die door haar in de buurt van de oude kerk is geplant en die bepaalt dat iedereen die deze zou beschadigen een ongelukkig lot zou treffen. Volgens wat is overgeleverd door de lokale bevolking, hakte in 1800 een boer het om, en vanaf dat moment werd hij getroffen door een reeks nare gebeurtenissen die leidden tot zijn overlijden.

En het is precies Lady of Lawers - of liever gezegd, haar geest - die, volgens lokale legendes, nog steeds de oude stad "achtervolgt", verlaten en in puin maar gehuld in een beslist speciale charme. Het privéstrand aan het meer, een klein bos, de oude gebouwen: alles lijkt hier te hebben stilgestaan in de tijd ​​en weerspiegelt prachtig de kenmerken van een perfect Schots dorp, tussen geschiedenis, legendes en natuur.

Het werd al eens verkocht in 2016 en is nu weer op de markt, en makelaarskantoor Goldcrest zei dat het aanbod veel belangstelling heeft gewekt, met veel verzoeken om te kopen.

Advertisement

Wie deze plek koopt, krijgt natuurlijk te maken met het spook, die voor velen de echte eigenaar van Lawers is, maar het is zeker een aanbod dat even uniek als verleidelijk is.

foto: Goldcrest

Zou jij bereid zijn dit mysterieuze stukje Schotland te kopen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt