Het diepste duikzwembad ter wereld opent in Dubai: de thuisbasis van een echte onderwaterstad - Curioctopus.nl
x
Het diepste duikzwembad ter wereld opent…
Een team van wetenschappers maakt de witste verf ter wereld: het kan de opwarming van de aarde tegengaan Dit huis is gebouwd met een spectaculaire glazen wand die uit steen lijkt te komen

Het diepste duikzwembad ter wereld opent in Dubai: de thuisbasis van een echte onderwaterstad

16 Juli 2021 • Door Janine
672
Advertisement

Als er een stad in de wereld is waar luxe, technologie en moderniteit zich voortdurend laten zien, in weelderige vormen, dan is dat zeker Dubai. Door de jaren heen heeft het beroemde centrum van de Verenigde Arabische Emiraten ons gewend aan allerlei uitspattingen, tussen recordbrekende structuren en instellingen om je sprakeloos te maken.

Het is geen toeval dat Dubai vaak de "stad van superlatieven" wordt genoemd, en de plaats waarover we je gaan vertellen is hiervan wederom een bevestiging. Het zou een understatement zijn om het te definiëren als “zwembad”, aangezien Deep Dive Dubai een echte onderwaterwereld is, waar je op een unieke manier kunt duiken en je passie kunt beleven.

Stel je voor dat je in een enorm "gat" duikt gevuld met water, meer dan 60 meter diep, dat, van binnen, een soort modern "Atlantis" huisvest dat door de mens is gemaakt. Nee, we maken geen grapje, want Deep Dive Dubai is precies dat, en meer.

Door zijn unieke eigenschappen is dit duikbad het diepste ter wereld en nu al een record. Gevuld met meer dan 14 miljoen liter water, gelijk aan ongeveer zes olympische zwembaden, is het uitgerust met een complex systeem van camera's om de veiligheid van duikers te garanderen en het water wordt op een constante temperatuur van ongeveer 30°C gehouden.

De comfortabele temperatuur zorgt ervoor dat iedereen die binnenkomt om te duiken, naast het klassieke wetsuit, ook een eenvoudig zwempak kan dragen.

Advertisement

Het is echter geen plek die voor iedereen toegankelijk is, althans voorlopig niet. In feite is de toegang alleen op uitnodiging. Duikliefhebber Prins Sheikh Hamdan was een van de eerste bezoekers van deze faciliteit, net als de acteur Will Smith.

Wat Deep Dive Dubai onderscheidt, is dat er in de diepten niet alleen water is. Omgevingen, grotten en nissen zijn in feite uitgerust met echte rekwisieten, voor de lol en - waarom niet - de foto's van de gelukkige duikers die zullen komen.

Motorfietsen, auto's, een schaakbord, nep boekenkasten zijn slechts enkele van de objecten die deze moderne "Atlantis" bevolken.

Voor iedereen die deze attractie wil uitproberen, de prijzen liggen tussen de 135 en 410 dollar per uur en het schijnt binnenkort open te zijn voor het publiek en ook beschikbaar te zijn voor duikcursussen.

Advertisement

Licht en geluid ad hoc ontworpen om de juiste onderwateratmosfeer te creëren omringen deze sui generis cinematografische "set". En als duiken niet jouw ding is, kun je altijd getuige zijn van wat er daar beneden gebeurt door een reeks ramen en schermen.

Kortom: een echte kleine onderwaterwereld, ongetwijfeld bijzonder, ook al heeft het misschien - zoals veel attracties in Dubai - een nogal kunstmatige en voor sommigen buitensporige charme.

Advertisement

Zou jij zo'n ervaring mee willen maken?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt