Een man beledigt twee meisjes op het strand omdat ze lesbisch zijn: "ga weg, de kinderen hebben last van jullie”

Janine image
door Janine

21 Juli 2021

Een man beledigt twee meisjes op het strand omdat ze lesbisch zijn: "ga weg, de kinderen hebben last van jullie”
Advertisement

We weten allemaal dat je je in openbare contexten op een bepaalde manier moet gedragen en min of meer expliciete regels moet volgen. Thuis kun je doen wat je wilt (binnen de grenzen van het respect voor anderen), maar in het openbaar niet: je mag niet schreeuwen, je mag de ruimtes van anderen niet binnendringen en je moet je beleefd gedragen. Kunnen twee meisjes van het strand weggejaagd worden alleen maar omdat ze lesbisch zijn? Overtreden ze de regels of vallen ze iemand lastig?

via ansa

Advertisement
Denghiù/Wikipedia

Denghiù/Wikipedia

Twee meisjes, Francesca en Martina, waren op een Italiaans strand - in Bacoli, vlakbij Napels - en ze deden gewoon wat iedereen doet als je op het strand bent. Hun houding maakte echter een man van streek die - op een chagrijnige en geagiteerde manier - hen benaderde, ondersteund door zijn dochter, en hen abrupt vertelde dat hun aanwezigheid hun kleindochter, aanwezig op het strand, zou "verontrusten" en "verstoren”. De man zei: "Wat moet ik tegen een zesjarig meisje zeggen?" en beval de meisjes te vertrekken. De twee meisjes vertelden het verhaal, die een video deelden die een gedeelte van de agressie liet zien, die niet alleen beperkt bleef tot woorden.

Advertisement
Francesco Emilio Borrelli/Facebook

Francesco Emilio Borrelli/Facebook

De twee meisjes weigerden in feite het strand te verlaten: zowel de man als zijn dochter gebruikten dwingende tonen en bevalen hen om te vertrekken. Francesca en Martina vertelden hun standpunt en zeiden dat ze geen vreemd gedrag vertoonden, en ze zeiden dat ze - net als andere stellen op het strand - een paar kussen hadden uitgewisseld. Dit was blijkbaar genoeg om de man te ergeren: de kleindochter lette in werkelijkheid niet eens op de meisjes omdat ze druk aan het spelen was. Andere mensen op het strand waren getuige van de scène en enkele jongens kwamen prompt tussenbeide om het stel te verdedigen, maar ook zij werden bedreigd. "We voelden ons vernederd, we hadden niets verkeerds gedaan: we brachten een dag door op het strand zoals ieder ander". Francesca en Martina kregen de steun van de instellingen: de burgemeester van de stad veroordeelde de episode en zei: "Bacoli zal jullie altijd met open armen ontvangen. Altijd. De enige discriminatie die we toepassen, is en zal echter alleen blijven tegen degenen die soortgelijke onfatsoenlijkheden begaan".

Advertisement