Hoe een vrouw van 74 een bron van inspiratie en motivatie werd voor miljoenen mensen - Curioctopus.nl
x
Hoe een vrouw van 74 een bron van inspiratie…
Drie vrouwen ontdekken dat ze hetzelfde vriendje hebben, vervolgens dumpen ze hem en gaan ze samen op een ongelofelijke reis In Madrid gaat een enorm stadsbos komen met 75km aan bomen voor luchtzuivering en temperatuurverlaging

Hoe een vrouw van 74 een bron van inspiratie en motivatie werd voor miljoenen mensen

29 Juli 2021 • Door Skip
1.241
Advertisement

"Als ik het kan dan kan jij het ook" luidt het motto van de 74-jarige Joan die een inspiratiebron is geworden voor miljoenen mensen. Joan was 70 jaar toen ze inzag dat er een kentering in haar leven moest komen, want ze kon zich wat gezondheid betreft niet onder de gezondsten scharen. Lopen kostte haar namelijk energie en haar artrose was erger geworden. Bovendien was het een urgente noodzaak om af te vallen. Nadat ze tot het diepste punt was gezakt wilde ze weer herrijzen en moeite doen om zich lekker te voelen, in haar lijf en hoofd.


Joans dochter Michelle is haar grootste motivatie geweest. De dokter had haar gewaarschuwd en haar dochter had zorgen om de gezondheid van haar moeder. Ze sprak openhartig met haar om duidelijk te maken wat er door haar hoofd ging. Naar aanleiding daarvan heeft Joan een groep vrouwen benaderd die gemotiveerd is om de eigen gewoontes te veranderen. Dankzij de steun van andere vrouwen en haar dochter is Joan begonnen aan haar traject. Ze is begonnen met het regelmatig bezoeken van de sportschool en is gaan letten op wat ze eet. 

In vier jaar tijd is Joan bijna 70 kilo lichter en zit ze op haar streefgewicht: "Momenteel is het mijn doel gaandeweg steeds zwaardere gewichten te heffen in de sportschool en consequent te blijven met mijn gewoontes waar ik aan heb gewerkt sinds ik ben begonnen met deze metamorfose." Ze is nu een heel ander mens zowel vanbinnen als buiten en kan ze haar geluk niet op met de beslissing die ze genomen heeft.

Advertisement

Ze heeft meer zelfvertrouwen, energie, meer kracht voor het doen van de oefeningen in de sportschool en voor haar normale bezigheden. Hoewel ze haar doelen bereikt heeft, wil ze niet opgeven. Haar manier van leven is totaal veranderd. Vijf dagen besteed ze per week aan training en neemt ze twee dagen rust. 

Haar dochter kwam met het advies om al de voortgang die ze boekte op Instagram te delen. Ze zou daar anderen kunnen motiveren en zelf gemotiveerd raken door anderen. Steeds meer mensen die met Joans verhaal bekend werden, raakten in de ban van deze vrouw met een stralende glimlach.

Het aantal volgers is in zeer korte tijd exponentieel gegroeid en wordt ze door anderhalf miljoen mensen gevolgd. Joan heeft haar doel bereikt maar werkt ook nog naar iets anders toe, namelijk mensen helpen en motiveren ook te starten met een traject want veranderen is mogelijk, hoe oud je ook bent. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt