De huurders laten het huis vol rommel achter: de eigenaar dumpt het voor hun deur - Curioctopus.nl
x
De huurders laten het huis vol rommel…
Klanten beledigen het personeel: het restaurant sluit om Een onderzoeksteam ontwikkelt zonnepanelen die 1.000 keer meer energie produceren dan traditionele

De huurders laten het huis vol rommel achter: de eigenaar dumpt het voor hun deur

27 Juli 2021 • Door Janine
2.427
Advertisement

Velen weten het: een huis huren kan allesbehalve een eenvoudige ervaring zijn, zowel vanuit het oogpunt van de huurders als vanuit het oogpunt van de eigenaren. Het is niet ongebruikelijk om mensen te vinden die niet erg behulpzaam en meegaand zijn of, aan de andere kant, individuen of gezinnen die de betalingen niet respecteren of het huis op de slechtste manier achterlaten.

Het is een mix van dit alles waaruit de episode waar we je over gaan vertellen is ontstaan, een verhaal dat in korte tijd de wereld rondging en veel reacties uitlokte. De hoofdrolspelers zijn, onnodig te zeggen, een huiseigenaar, Thomas Ravaux, en zijn huurders, die beslist respectloos zijn en in gebreke zijn gebleven. Vijf mensen die zeker hun stempel hebben gedrukt op het appartement van de Fransman, die besloot het er niet bij te laten zitten, en dienovereenkomstig te handelden op een nogal flagrante en emblematische manier.


Veertien maanden: dat is de betalingsachterstand van de huurders van Thomas Ravaux voor zijn huisje in Razoy-sur-Serre, in het noorden van Frankrijk. Geconfronteerd met zo'n lange periode zonder regelmatig de betaling te ontvangen, besloot de eigenaar, na herhaalde mislukte herinneringen, zijn huurders een bezoek te brengen.

Toen hij echter over de drempel van het huisje liep, had hij nooit verwacht te vinden wat hij voor zijn ogen zag. Een apocalyptisch scenario heerste op zijn zachtst gezegd in het hele huis, tussen vuil, wanorde, voorwerpen en afval overal verspreid, alsof iemand het op zijn kop had gezet. De familie die het huis huurde, was er niet meer, blijkbaar hadden ze het huis verlaten zonder enige kennisgeving aan Ravaux, die daarom het geld dat hij verschuldigd was niet zou ontvangen.

Advertisement

Een afschuwelijk spektakel, die Thomas bedacht om op zijn Facebook-account te documenteren, met iedereen te delen wat er was gebeurd en het gedrag van zijn voormalige huurders als "beschamend" te definiëren. Maar dat is nog niet alles.

Geërgerd door wat er was gebeurd, slaagde Ravaux erin het nieuwe adres van de familie op te sporen en, nadat hij al het afval had verzameld dat ze bij hem thuis hadden achtergelaten, huurde hij een kiepwagen, en besloot dat het tijd was om op een voorbeeldige wijze wraak te nemen.

Aangekomen voor het nieuwe huis van zijn voormalige huurders, laadde Thomas voor hun voordeur alle rommel en voorwerpen uit die ze door het huis verspreid hadden achtergelaten voordat ze vertrokken, echt alles. Uiteraard werd alles gedocumenteerd met films en video's, wat een koor van opmerkingen en reacties van gebruikers opriep. De meesten van hen kozen de kant van de huisbaas en prezen zijn gebaar als een terechte reactie op de onbeschoftheid van de huurders.

Wat vind jij? Reageerde hij overdreven of deed hij er goed aan?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt