Vader dwingt dochter voor straf haar hoofd kaal te scheren nadat zij een meisje met kanker had gepest

door Skip

31 Juli 2021

Vader dwingt dochter voor straf haar hoofd kaal te scheren nadat zij een meisje met kanker had gepest
Advertisement

Veel ouders kennen dit maar te goed: wanneer je kinderen opgroeien is het niet makkelijk omgaan met botsende karakters en bepaald gedrag, ondanks dat je dat laatste probeert te voorkomen, het dan toch gebeurt. Een goed deel van de opvoeding van een kind is inderdaad afhankelijk van de voorbeelden die het thuis krijgt, maar het kan ook zo zijn dat die niet toereikend zijn.

Als er dan onprettige voorvallen plaatsvinden als pesten dan moeten ouders maatregelen nemen. Maar in het geval waar we het zo over zullen hebben was dat ook zo, ook al schoot de straf die de vader koos voor haar dochter om een voorbeeld te stellen, voor velen het opvoedkundig doel voorbij en was het meer zijn irritatie die eruitkwam. 

via MasterOfGamepipoca/reddit

Advertisement
Pinterest - Not the actual photo

Pinterest - Not the actual photo

De vader deed zijn verhaal op Reddit en stelde zich kwetsbaar op toen hij vroeg aan de gebruikers of hij het was die echt overdreven had. Wat heeft hij gedaan? Iets eenvoudigs maar ook heel drastisch. Gezien het feit dat z'n 16-jarige dochter een klasgenote met kanker vaak pestte en die haarverlies had vanwege de kankerbehandeling, scheerde hij z'n dochters hoofd kaal.  

We zeggen vaak wel dat je iemands leed pas echt goed begrijpt wanneer je het zelf ook hebt meegemaakt en we kunnen wel stellen dat deze vader dit principe op zijn zachtst gezegd tot op de letter heeft nageleefd. Boos dat hij was om wat ze had gedaan, vond hij haar hoofd helemaal kaalscheren wel een goede manier om haar een les te leren en haar eens zelf te laten voelen wat het gepeste meisje voelde.

"Het gedrag van mijn dochter is onacceptabel" schreef haar vader in zijn bericht op Reddit, waarin hij vertelde hoe de zaken zijn gelopen en om een mening vroeg van de gebruikers van dat sociale mediaplatform die het hebben gelezen. Reacties bleven niet lang uit en waren zeker niet allemaal instemmend.

Advertisement
Public domain pictures - Not the actual photo

Public domain pictures - Not the actual photo

"Je dochter is een pestkop omdat jij een pestkop bent" zo valt te lezen in een opmerking, of:"ik twijfel er serieus aan of deze vernedering een les voor haar is" of: "Er bestaat een begrip voor wat jij gedaan hebt en wel mishandeling van minderjarigen, haar recht om baas te zijn over eigen lichaam niet respecteren is geen straf maar eerder de cyclus van pesten in stand houden."

Haar vader gaat verder met zijn verhaal en zegt dat hij zijn dochter de keuze gaf: of naar de kapper of ik gooi al je elektronische apparaten weg zonder nieuwe te kopenZo "moest" zijn dochter wel min of meer ervoor kiezen om d'r haar af te scheren.

Overigens heeft hij ook te kennen gegeven dat zijn vrouw helemaal niet blij is geweest met dit standpunt. "Ze zegt dat met een kale kop naar school gaan haar tot doelwit van pestkoppen maakt" schreef hij en was dit juist de bedoeling van deze vader die met deze straf een voorbeeld wilde stellen. Ondanks het kritische geluid waren er ook mensen die instemden. "Een gepaste straf, je bent haar vader en dus heb je het volste recht het zo te doen, ze zal later meer empathie en compassie tonen."

Wat denk jij? Was het een overdreven of juist gepaste straf? 

Advertisement